Najzanimljiviji sajt Balkana

al capone
Dijamantski džepni sat koji je pripadao  gangsteru Al Kaponeu i pesma koju je napisao tridesetih godina u zatvoru "Alkatraz" prodati su na  aukciji  "Gangsteri, odmetnici i čuvari zakona" i to za cifru više od 100.000 dolara !...Potpredsednik aukcijske kuće Bobi Livingston rekao je da kupac sata nije identifikovan, ali je reč o kolekcionaru zanimljivih predmeta iz američke istorije.

Na aukcijikoja je održana u nedelju učestvovalo je oko 30 ponuđača od kojih su neki bili prisutni, a neki su se javljali telefonom ili putem interneta.

Kaponeova kompozicija Humoreska prikazuje njegovu mekšu stranu kroz ljubavne stihove. Livingston je rekao da nije iznenađen što je kompozicija prodata jer, iako je Kapone poznat po kriminalu, a ne po talentu za muziku, on "odjekuje u američkoj mašti".

"Ta muzika nam daje uvid u to ko je bio taj čovek. Prikazuje ga kao ljudsko biće i pokazuje da je bio kreativan i maštovit. Ti ljudi su imali talente i, nažalost, koristili su ih za kriminalne poslove", istakao je Livingston.

Na aukciji je prodato i pismo i nalozi za hapšenje kriminalnog para Boni i Klajda.

Pismo naslovljeno sa Zbogom koje je napisala Boni Parker, a potpisao Klajd Berou neposredno pre nego što su nastradali prodato je za 16.250 dolara, dok su teksaški nalozi za hapšenje legendarnih pljačkaša postigli cenu od 8.125 dolara.

Prsten sa troglavom zmijom Boni Parker prodat je za 25.000 dolara. Iako se ranije verovalo da je prsten napravio Klajd, koji se u zatvoru izveštio u pravljenju nakita, stolarije i stvari od kože, aukcijska kuća je saopštila da to nije slučaj.

Aukciji su prisustvovali i rođaci ozloglašenog para, Badi Berou i Rea Lin Linder. Berou je rekao da veruje da bi mu stric, da je živ, rekao da "zaradi što više može".

Jedan od predmeta koji nije prodat je pismo koje je 1998. godine napisao Džon Goti, šef njujorškog klana Gambino, u kome ćerki jednog saradnika poručuje da prenese ocu da „nastavi da hladi martini“.

izvor:rt.rsDodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1