Najzanimljiviji sajt Balkana

sat unazad na bolivjskom parlamentu
Na centralnom trgu u glavnom gradu Bolivije ,La Pazu,na zgradi bolivijskog parlamenta,od pre neki dan sat pokazuje vreme unazad,odnosno brojeve sata s leva na desno, .....

u znak poštovanja prema identitetu južnih naroda,kako se navodi u saopštenju za javnost lokalnih vlasti.

Novi bronzani sat zamenio je stari sat sa rimskim brojevima koji je bio jedini ornament na skupštinskoj palati koja je podignuta davne 1905. godine
sat na bolbijskom parlamentu

Obrnuti sat pokazuje da je za nas Sever na Jugu.Ova promena ukazuje na potrebu da se jednom stavi tačka na nepravde Severa tako što će na Jugu biti uspostavljen novi svetski poredak" poručio je putem Tvitera Marselo Elio, predsednik donjeg doma.

Ministar inostranih poslova David Čokehuanka, koji i sam već neko vreme nosi ručni “južnjački sat” upitao se zašto bismo uvek morali da se povinujemo ustaljenim normama.Ipak, ne slažu se svi sa ovom idejom.

"Ako žele da pošalju poruku da je zemlja krenula u novom pravcu, onda to moraju jasno da kažu, jer ljudi koji prolaze trgom misle da je reč o nečijoj nenamernoj grešci prilikom postavljanja sata! rekao je novinarima Franc Galjarsa, čistač cipela koji radi na trgu Muriljo.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala