Najzanimljiviji sajt Balkananajbolji pištolji sveta
U tekstu dole donosimo vam 5 najsmrtonosnijih ali i najboljih pištolja  na svetu koji koriste policajci širom sveta, vojska, specijalci, marinci, takođe se  mogu naći i u privatnim "kolekcijama"...

Svi su odlični kada je potrebna za ne daj bože odbrane, ali i na žalost za smrtnosne napade...

Ovo je lista  5 najsmrtonosnih ali i najboljih pištolja na svetu koji su trenutno u upotrebi širom sveta !

Kolt M1911A1
Kolt M1911A1
Ovaj model se pojavio pre nekoliko meseci. Dizajnirao ga je Džon Mozes Brauning, a pojavio se na tržištu 1911. godine. Pištolj Kolt 1911 trebalo je da zameni slabije .38 mm kalibarske pištolje koje je američka vojska koristila tokom sukoba sa Filipinima
1911 je bio prvi poluautomatski pištolj američke vojske, koji je obeležio prekretnicu, kada su prestali da se koriste vojni revolveri. Specijalna komanda američkih marinaca počela je 2012. godine da upotrebljava Kolt M45A1 i poboljšanu verziju 1911A1, kao svoje standardne pištolje.


Glok 17
Glok 17
Dizajn Gloka se vrti oko tri glavne ideje: jednostavnosti, pouzdanosti i lakoće korišćenja. Lak je za rastavljanje. Jedan pritisak dugmeta dovoljan je za čišćenje i pristup burencetu. Glok je prošao test pouzdanosti austrijske vojske, "zaglavio" sa samo jednom u 10.000 paljenja.
Od originalnog Gloka 17, koji je nosio 17 metaka 9 milimetarske municije, linija Gloka se proširila na skoro sve poluautomatske kalibre. Glok je zamenio 1911A1 pištolj u komandi specijalnih operacija Marinaca i u Delta jedinicama


Sig P226
Sig P226
Nastao iz švajcarsko-nemačkog partnerstva Sig Sauer da zameni M1911A1 u američkim vojnim snagama, Sig P226 nije dobio ugovor, ali je dobio ogroman podstrek kada su američke mornaričke Foke odbacile Beretu M9 u korist Sig-a.
Koristile su ga 28 godina, a posle tog perioda je zamenjen kompaktnom verzijom Gloka 17, Glokom 19.
P226 predstavlja evoluciju Sig-a P220, pištolja koji su koristile posle Drugog svetskog rata zapadne i zapadno orijentisane vojske širom sveta (kao na primer Japan).

Smit&Veson M&P
SmitVeson MP
Smit&Veson je jedno od najstarijih brendova kada je oružje u pitanju. Iako je kompanija bila najviše poznata po revolverima, bilo je neizbežno da napravi proizvod u stilu Gloka. Rezultat M&P (Military&Police - Vojska i policija) je postao veoma uspešan. Na tržištu se pojavio 2005. godine, sa ojačanim metalnim polimernim ramom i cevi od nerđajućeg čelika.
U pitanju je jedan od prvih komada oružja koji ima tri promenljiva dela na drškama, što korisnicinma omogućava da podese pištolj tako da bolje "leži" u ruci. Najviše ga koristi policija u Americi.

CZ 75
CZ 75
CZ 75, predstavljen 1975. godine pozajmio je mnogo karakteristika od nešto starijeg modela pištolja Džona Mozesa Brauninga, Brauning "haj pouer", i unutrašnje i spoljne karakteristike, ali nije njegova kopija, a ima i značajne razlike. Pištolj kalibra 9 mm može da sadrži do 16 metaka, što ga čini jednim od pištolja najvećeg kapaciteta današnjice.

Izvor:Telegraf.rs


(VAŽNA NAPOMENA) Naš portal ni u kom slučaju ne želi kroz ovaj tekst  da (niti) promoviše bilo kakav vid nasilja , vatreno oružje Tekst je deo - to jest, pisan kao edukativna novinarska informacija)

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala