Najzanimljiviji sajt BalkanaU današnje vreme naći dobar posao uz dobru platu(i lak posao) gotovo je nemoguća misija na ovim našim ex Yu prostorima.Svi žele da budu direktori,privatnici,glavni menađžeri itd.Ipak od ovih gore navednih "super" poslova....


na svetu postoje poslovi koji su itekako dobro plaćeni,do duše možda neobični ali ipak u pitanju je velika lova.Pa pogledajmo koji su to dobro plaćeni poslovi....

1.Testiranje dezodoransa
Osoba koja proverava da li dezodorans djeluje za ovaj trud možete dobiti i do 40 evra. Ali vaš "radni" zadatak nije baš tako lak kako vam se čini jer vi  morate korisnika da omirišete i to  ispod pazuha da bi ojetili da li novi dezodorans ima efekta.Zato ovim poslom moraju da se bave ljudi kojma je čulo mirisa jako osetljivo i koji nemaju strah da ne kažemo gađenje na osoba koje se znoje.

2.Kuvar u australijskoj podmornici
Vaš zadatak je da plovite svetskim morima i da od sastojaka iz konzervi na skučenom prostoru pripremite neko jako uskusno jelo za vaše saputnike na podmornici.Za ovakvu vrstu posla zaradićete oko 140.000 evra godišnje.Početna plata je 43.000 evra, ali se povećava kroz različite bonuse, pri čemu samo za prihvatanje posla sljeduje nagrada od 36.500 evra. Poželjno je da pored toga što znate da kuvate, ne patite od morske bolesti i skučenog prostora.

3.Lovac na bisere u Australiji
Ovaj idealan posao može da donese i do 1.000 evra dnevno.Posao je da ronite u okeanu i tragate za dragocjenim biserima Bitno je da ste u dobroj fizičkoj kondiciji i da imate oštro oko.

4. Haker
Zanimanje koje baš u internet svetu kao i kod sajber policije nije baš omiljeno.Ipak ako se odlučite za ovu vrstu posla tj bavljenja ovim poslom,vaša obaveza je da provalite u računarski sistem firme kako bi nadležnima ukazali na eventualne nedostatke kada je u pitanju bezbednost podataka.Baveći se ovim poslom možete da zaradite između 50 i 90.000 evra godišnje.

5.Dizajner tobogana
Na vama je da osmislite vrtešku koja ljubiteljima ove vrste zabave nudi neverovatan događaj.Ovaj zahtevan posao može da donese mesečnu platu od tri do pet hiljada evra.Uslov je završen Mašinski fakultet i velika mašta.

6.Sakupljač loptica za golf
Da bi ste radili ovaj posao morate da završite kurs ronjenja, to je4 jedan od bitnih uslova da bi vas zaposlili.Radni zadatak vaš, je da tražite loptice za golf koje su upale u jezero ili ribnjak na terenu za golf. Svaka pronađena loptica košta od 25 centi do 1,40 evra, što znači da za 80.000 loptica godišnje možete zaraditi do 80.000 evra pa i više.

7.Konobar za vino
Poznavaocu vina ovaj posao može doneti zaradu do 117.000 evra godišnje.Zaduženje je stavljanje odgovarajućeg vina za određeno jelo i probavanje vina.Potrebna je "samo" završena akademija,više godina iskustva  i položeni ispit za somelijea.
izvor:blic žena.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1