Najzanimljiviji sajt Balkana


vukodlak
Makedonski poljoprivrednik iz Novog Sela kod Strumice, Trajče Draganov tvrdi da je tokom oranja, na svojoj njihovi otkopao drvenu kutiju vezanu lancima u kojoj se nalazila lobanja stvorenja koje liči na vukodlaka.?!....


Po narodnom verovanju  vukodlaci treba da budu ubijeni u subotu jer su samo tada ležali u grobu i mogli lako da budu uhvaćeni.Takođe njegova glava morala je biti odsečena, a telo spaljeno


Vukodlaci su deo makedonskog folklora i narodnog predanja, a legende o njima i razlozima zbog čega neko postaje vukodlak, razlikuju se od kraja do kraja.Protiv vukodlaka često se obavljala neka vrsta egzorcizma od sveštenika, a potom bi glava bila odsečena, a telo spaljeno.
Vukodlak glava
Smatra se da vukodlaci treba da budu ubijeni u subotu jer su samo tada ležali u grobu i mogli lako da budu uhvaćeni. Izgleda da je po tom verovanju bio ubijen i vukodlak pronađen na njivi Trajčeta Draganova u Novom Selu.

"Trajče, rodićeš se kao vukodlak"
Trajče je rekao da se ponosi svojim otkrićem i da se ne plaši da će duh vukodlaka biti oslobođen. On priznaje da njegovi seljani nisu srećni što ga je otkopao i kažu mu da bi najbolje bilo da je vrati tamo gde ju je našao odnosno nazad pod zemlju.
glava vukodlaka
"Veliki broj mojih komšija se ljute što sam uznemirio vukodlaka. Kažu da ću se u narednom životu roditi kao vukodlak. Ako je to moja sudbina, onda neka tako i bude" rekao je Trajče Draganov.
izvor:vestionline

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1