Najzanimljiviji sajt Balkana


selo strumpfova
Pre šest meseci sve kuće u španskom selu Huzkara su ofarbane u plavo,i to za potrebe snimanja filma "Štrumfovi" Tako da je ovo malo selo...

i zvanično postalo prvo "štrumfovsko selo" na svetu. Danas nakon što je snimanje filma završeno,

meštani se izjašnjavaju na referendumu o tome da li će njihove kuće i dalje ostati u svetlo plavoj štrumfovskoj boji ili će biti vraćeni u stanje pre dolaska filmske ekipe..

Kompanija Sony,koja je snimala film,obećala je meštanima Huzkara da će po završetku snimanja sve kuće u selu biti ponovo  ofarbane u belo.Tako da 250 meštana izjasniće se o tome u toku sedmice da li će da zadrže neuobičajeni plavo-štumfovski izgled kuća,jer je selo Huzkara nakon snimanja postalo velika turistička atrakcija u svetu.Ove godine ovo malo selo privuklo skoro više od 80.000 posetilaca i turista.

Predsednik Mesne zajednice David Fernandez Tirado,je dobio čak i nadimak "Veliki Štrumf".

On je izjavio da kada bi zadržali plavu boju kuće imali višestruku korist,pošto bi se njihovo mesto razlikovalo od svih ostalih na jugu Španije.

"Ovo bi bio ogroman podstrek lokalnoj ekonomiji,našoj sreći,snovima i zaposlenju.Zahvaljujući tome što su nam kuće ofarbane u plavo,poznati smo širom sveta" dodaje predsednik mesne zajednice Huzkara

Inače ako ne znate za farbanje sela u plavo tražena je posebna dozvola od regionalnih vlasti Andaluzije,kao i od lokalnog biskupa,jer je čak i sama crkva u selu sada u azurnoj plavoj boji.Rezultati referenduma iz "sela Štrumfova" biće saopšteni krajem sedmice.

Update: Stanovnici sela Huzkara su odlučili da plavu boju sela zadrže. Za ostanak  plave boje glasalo je 141, a 33 je bilo protiv ove odluke inače u  selu živi  svega 221 stanovnik..Štrumf selo živi !

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1