Najzanimljiviji sajt Balkana

Seoullo 7017 park
U Seulu prestonici Južne Koreje pre par dana otvoren je i prestavljena je velika urbana zelena oaza - površina, nastala rekonstrukcijom napuštenog dela auto-puta...Novi gradski park u Seulu se uzdiže iznad glavnih saobraćajnica, i ime ovog zanimljivog parkea je "Seoullo 7017".

Za veoma kratko vreme "Seoullo 7017" "park-autoput " postao je idealno mesto za opuštanje stavnovnika Seula i urbana zelena oaza sa nekoliko hiljada biljaka te nova turistička atrakcija južnokoreskog grada

Projekat parka koji se uzdiže iznad prometnih saobraćajnica užurbanog grada predvodili su holandski arhitekti. Radovi, koji su počeli krajem prošle godine, koštali su 33 miliona dolara. Park je otvoren krajem maja ove godine.

"Seoullo 7017" je deo većeg projekta urbane regenerecije kroz koji gradske vlasti ulažu napore da Seul, grad od 10 miliona stanovnika, u većoj meri učine gradom pešaka.

Seoullo 7017
Pasarela je dugačka nešto manje od kilometar i deo je nekadašnjeg autoputa koje je zatvoren još 2006. godine. Na nju se penje stepenicam koje se nalaze na više mesta.

U "Seoullo 7017" zelenoj oazi nalazi se  oko 24.000 sadnica to jeste, 254 različitih vrsta drveća, grmlja i cveća.

Duž trase se mogu videti i skulpture od biljaka, prodavnice čaja i hrane, cvećare, kao i mesta predviđena za izložbe kao i ostali propratni objekti kao i poslovni prostori

A kada padne veče, svetla ovog jednistvenog parka čine ga jednistvenim i ugodnim za šetnju ali i za oko.
Na kraju vam nudimo da pogledate kako to izgleda:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1