Najzanimljiviji sajt BalkanaKoryo Liquor pice etiketa

Naučnici iz Severne Koreje tvrde da su proizveli alkoholno piće koji ne izaziva mamurluk, iako ima veoma visok procenat alkohola u sebi, piše Pyongyangtimes. ...

Zanimljivo i neobično piće bez mamurluka se dobija se iz riže i jedne vrste ginseng-a zvanog "insam",koje je uzgojeno na organski način.

U Severnoj Koreji, ginseng se smatra lekom za praktično svaku tešku bolest koja može da pogodi čovečanstvo.

Državni list navodi da nakon rakije "suave" nema mamurluka, iako sadrži dosta visok procenat alkohola u sebi 30 do 40 posto alkohola.?!Ključni sastojak ovog pića je poseban šestogodišnji ginseng od kojeg se pravi alkoholno piće Korjo.

Taj proizvod očito "odiše nacionalnim okusom", kaže se u tekstu, jer iduće jutro nimalo ne umanjuje vaše nacionalne osećaje, piše gore navedeni sevrnokorejski list

Među ostalim epitetima kojima se nastoji privući kupce, Pyongyang Times piše da je rakija "vrlo cenjena i među stručnjacima i među obožavateljima".

Rakija se dobija kako rekosmo iz insama, vrste divlje biljke koja navodno ima ljekovita svojstva.Kako piše u članku lista, piće od kojeg nema mamurluka se dobija tako što riža zameni šećer, iz insama se uklanja gorčina i, ono najvažnije, to jeste sledećeg dana nemate mamurluk.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala