Najzanimljiviji sajt Balkana


sijalicaod100godina2
Penzioner Rodžer Diball (74) iz u Lovestofta je shvatio tek nedavno da ima sijalicu na svom tremu od kuće koja sija već punih 100 godina.!DC Osram sijalica doneta je u njegovu kuću...

daleke 1912. godine u julu mesecu,odnosno samo jednu nedelju nakon potonuća Titanika, i od tada je sijalica neprestano sija.

Rodžer je nasledio ovu sijalicu kada je prešao u ovu kuću još pre 45 godina,1967 godine,on je povodom rada njegove 100 godina stare sijalice medijima izjavio"Ovo je apsolutno briljantano. Ako ovako nastavi i dalje da gori ovim ritmom ona će da gori zauvek!""Sijalicu smo ostavili sa svim njenim originalnim kućištem( sijaličnim grlom) da tako osvetljava trem kuće"Koliko je izdržjiva sijalica govori i to da današnje sijalice mogu trajati samo 1.000 sati u proseku.


"Predpostavljam da je ova moja dugovečna stogodišnja sijaica da morala da bude ručne izrade.Ona koliko vidim ima veoma gusto vlakno, zbog čega ona nije nikada pregorela."
sijalicaod100godina
Na kraju on je zapisao serijske brojeve sijalice i kontaktirao proizvođača ove stogodišnje sijalice.Oni su mu rekli u odgovoru da je to sijalica od 230 volti,55 vati,i da je ova njegova sijalica izašla s proizvodnih traka gotovo pre 100 godina!

Što znači da sijalica Rođžera Diballa  čini je  jednom od najstarijih sijalica na svetu.

Uz napomenu da najstarija sijalica na svetu ima 110 godina i svetli još uvek u vatrogasnoj stanici u Livermuru,u Kaliforniji.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1