Najzanimljiviji sajt Balkana


}; document.write('');

sir od uglja
"Manor Farm" prodavnica koja se nalazi u gradu Leasinghamu , Engleskoj , trenutno prodaje jedan od najčudnijih sireva na svetu "sir od uglja" !Ime ovog sira od stvarno sačinjava pravi ugalj!


Naravno nije ceo napravljen od uglja da se razumemo ...Sigurni smo da kad vidite ove crne komade sira vam možda ne izgledaju lepo niti ukusno,, ali izgleda da ova vrsta sira sa dodatkom pravog drvenog uglja će biti veliki hit među ljubiteljima sira.!

Osoblje koje radi u gore pomenutoj prodavnici kažu da se ljudi vraćaju da kupe još ovog  sira otkada su ovaj bizarni sir sa ugljem dali u prodaju tj mušterije probale.

" To je tvrdi čedar (čedar je tvrdi sir), koji je potpuno crn unutra i s vana i koji je pomešan sa drvenim ugljem ,ukus ovog sira je  tvarno kremast i fenomenalan " izjavio je Dan Mensfild , pomoćnik direktor "Manor Farm" -a, koji ga je i lično probao pre stavljanja na rafove prodavnice.

Te je dodao: "Od jedne kompanije smo dobili zalihe sira među njjima i ovaj sir od uglja Ja nikada nisam čuo za njega na prvi pogled ne izgleda baš primamljivo , ali je veoma lepog ukusa .Odneli smo uzorak isečenog sira od uglja u prodavnicu za kupce da ga isprobaju pre kupivine  i do sada svako ko je probao bi ga kupovao tj uzimali su celo pakovanje sira."

Tvorac sira od uglja, Ejmi Birkin iz kompanije sira "Michael Lee Fine Cheeses" iz Jokšira izjavio je : " Mi smo se poigravaili sa idejom da napravimo neki crni sir isto tako hteli smo da napravimo  sir koji će izgledati privlačno i primamljivo za kupce."
Iz ove tvornice sira  tvrde da ovo jeste prvi i jedini potpuno crni sir napravljen od uglja, odnosno pomešan sir sa aktivnim ugljem.

Ova fabrika sira  je nagrađena za ovaj sir  za najbolju novu ideju na sajmu "Farm Shop and Deli show", 2014.godine Kompanija koja proizvodi ovaj sir,  tvrdi da sir ima veoma dobar ukus,te da ima dosta zainteresovanih kupaca za ovaj bizarni sir od uglja!

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala