Najzanimljiviji sajt BalkanaLuke Aikins skok sa visine bez padobrana

Američki padobranac Luk Ajkins postao je prva osoba koja je skočila iz aviona na visini od 7.500 metara i bez padobrana se spustila na zemlju.....Luk koji ima 42 godine skočio je iz aviona nad rančem u Simi Veleju u Kaliforniji, a njegov poduhvat uživo je pratila Fox televizija.

Ako se pitate kako je moguće da neko preživi takav skok bez padobrana, odgovor leži u ogromnoj sigurnosnoj mreži u koju treba da upadne.

Luke Aikins je najpre obećao producentima da će nositi padobran za svaki slučaj, ali je skinuo opremu neposredno pre skoka iz aviona. Ovakvo kršenje dogovora moglo bi da ima velike posledice, ali još nije poznato da li će trpeti neke sankcije.

Ipak, on kaže da bi mu oprema samo otežala situaciju.

Neposredno nakon skoka iz aviona, Ajkins je nosio bocu s kiseonikom, a odbacio je čim je došao do dovoljno gustog dela atmosfere. Iskočio je sa još trojicom padobranaca, koji su mu pravili društvo u vazduhu do jedne tačke, posle koje je pad nastavio sam.

Ukupno je njegov skok trajao dva minuta. Ajkins iza sebe ima više od 18.000 skokova, a bio je i kaskader za neke scene u filmu "Ironman 3".

Pogledajte taj skok:izvor:B92.net

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala