Najzanimljiviji sajt Balkana


farmerke od 9milimetara

Turski krojač iz grada Konya Kasim Andac, uspeo je da skroji farmerke koje su baš minjaturne večičine. Njegove farmereke koje je on skrojio su veličine svega devet milimetara.!...

Inače Andac potiče, iz porodice u kojoj se krojački zanat prenosi s kolena na koleno već decenijama.A da je reč o vrhunskim krojačima pokazuju i minijaturne pantalone koje oni izrađuju.Andac se se više od 20 godina se bavi krojačkim zanatom, koji je nasledio od svoga oca.

Po njegovim rečima njegov otac nekada davno počeo izrađivati minijaturnu odeću, koju je davao kao poklon svojim prijateljima.


"To mi se učinilo vrlo interesantnim. Istraživao sam, ali nisam našao da se u svetu kroji tako nešto minijaturno.Te sam i ja sam počeo i uspeo da skrojim pantalone veličine devet milimetara", izjavio je Andac, i kroz smeh dodao: “Nažalost nisam pronašao odgovarajuće dugme i rajsferšlus”.

Andac je kazao kako je njegov otac najpre skrojio pantalone od 7,5 centimetara, zatim od 5cm, pa zatim dužine 2,5 centimetara, tada mu je rekao i tv rdio da nije moguće skrojiti još manje pantalone od 2,5 centimetra .

farmerke od 9milimetara

Andac je onda odlučio da napravi farmerke manje od 2,5 centimetara.
"Bilo je zaista teško. Pantalone normalne veličine mogu skrojiti za tri sata, no na pantalonama od devet milimetara radio sam tri dana. Mogu reći da sam radio danonoćno, počeo sam čak i sanjati minijaturne pantalone. Bio sam uporan jer sam bio svestan da ako neko napravi manje od mojih, ja ću morati napraviti još manje", izjavio je turskim novnskim medijima Andac.

Iako je uspeo da napravi manje pantalone nego njegov otac, Andac je naglasio kako je veštinu u krojačkom zanatu naučio od svoga oca. “Moj otac je jedan od prvih krojača u Konyi koji je krojili farmerke.

Napravio sam minijaturne farmerke jer volim svoj posao i želio sam pokazati da ovaj zanat još uvek živi" rekao je na kraju spretni krojač Kasim

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1