Najzanimljiviji sajt BalkanaSky Train taksi budućnosti
Futurističke kabine bez vozača nešto kao taksi, koji jezde na sto metara visine i prevoze putnike po svim delovima grada, predstavljaju najnoviji projekat kompanije "SkyTran", koje se zovu "taksi budućnosti."...

Kompanija "SkyTran"planira da jednostavnim pozivom na telefonski broj ispred vašeg doma dolazi magnetno levitirajuća kabina koja vas vozi na željenu lokaciju.
 
"Sledeća velika inovacija koju planiramo biće automatski prevoz" kaže Džon Kol, predsednik "SkyTran"kompanije

 
"Prevoz će sa napretkom tehnologije postati prava automatizovana stvar, i to je pravac u kojem želimo da idemo. Jednostavno kažemo računaru gde želimo da nas vozi i to je to" dodaje Kol.

Iz "SkyTran" kompanije kažu da je ovaj njihov projekat revolucionaran i po tome što će potrošnja električne energije biti svedena na trećinu one koju troše hibridna vozila, zbog toga što će "futurističke kabine biti teške svega 150 kilograma."
detaljan opisUnutrašnjost SkyTran taksija budućnosti
 
Prvi probni projekat biće gotov do kraja 2015. godine, a testiranje je planirano u kampu "Aerospace industrije", na obodima Tel Aviva. Demonstracioni sistem obuhvataće 400 metara dugačku rutu. 

Ukoliko prezentacija bude završena s uspehom, "SkyTran" se nada dobijanju dozvole neophodne za izgradnju 20 kilometara duge rute u Tel Avivu, koja bi bila spremna za javno korišćenje za nekih tri godine.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala