Najzanimljiviji sajt Balkana

slepi Slavoljub kreće za London
Slepi Zrenjaninac Slavoljub Epifanić odvažio se na jednu kranje neobičnu i hrabru ideju on se sprema idućeg meseca da krene auto-stopom do Londona. Slavoljub Epifanić na žalost ne vidi od svoje 31. godine....

Iako slep nije ga sprečio da se bavi najneobičnijim hobijima. Osvojio je najviše planinske vrhove Balkana, bavi se friklajmbingom, takmiči u streličarstvu, nosilac je crnog pojasa u ninđicuu.


Najnoviji Slavoljubov plan je da  sledećeg meseca krene do Londona, i to više ni ma je nego auto-stopom.
"Stvarno želim da ovim dokažem, sebi prvenstveno, da mogu tako nešto da uradim, a nekako vidim ovu priču kao motivaciju i za sve ostale ljude da li imaju neku vrstu invaliditeta ili ne: da prosto natera ljude da uzmu stvar u svoje ruke i dišu punim plućima" kaže Slavoljub.
slepi Zrenjaninac Slavoljub Epifanić
Auto-stopom na put do Londona Slavoljub će poći sa snimateljem koji će svaki deo ove neobične avanture ovekovečiti i pretočiti u dokumentarni film Put belog štapa. Predrag Pavlov, koautor filma, objasnio je da će koristiti dve "GO-PRO" kamere, od kojih će jedna biti Slavoljubu na glavi da se vidi subjektivni kadar kako slepe osobe percipiraju svakodnevni život, kao i dodatnu opremu za ostala snimanja.

Ima one pozitivne treme, jednostavno nekako ne mogu da dočekam taj 15. avgust, da stavimo rančeve na leđa i krenemo put Evrope i Londona“, objašnjava Epifanić. Neobični avanturista Slavoljub Epifanić je i licencirani instruktor informatike za slepe i slabovide osobe, tako da će detalji i dogodovštine predstojećeg Puta belog štapa svakodnevno objavljivati na društvenim mrežama.
izvor.rts.rs
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

Posetioci sajta koji koriste Operu

Posetioci sajta koji koriste Operu pregledač (browser) na desktop računarima. Molimo vas da odblokirate naš sajt od adblock opera dodatka  (vidi sliku)  Jer...održavanje ovog websajta moguće je zahvaljujući prihodima od reklama i oglašavanja.HVALA UNAPRED😊 što ste, dozvolili da vam ovaj sajt prikazuje reklame/oglase
zareklame

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1