Najzanimljiviji sajt Balkana

ukleta slika
Na  "ukletoj" slici "The Hands Resist Him" (Šake mu odolevaju) umetnika Bila Stounhema je prikazan dečak i jeziva lutka kako stoje ispred staklenih vrata...

na kojima se ocrtavaju otisci bezbrojnih šaka.Ovo  umetničko delo je nastalo 1972. godine...


2000. godine je jedan nepoznati prodavac ponudio je na eBay online prodavnici sliku "The Hands Resist Him" umetnika Bila Stounhema.

Uskoro, ova slika je postala tkz. urbana legenda, odnosno po pričama nekih ljudi jedno od najzlokobnijih predmeta (slika) na svetu.!

Prvi koji je kupio ovu sliku je bio holivudski glumac Džon Marli, 1972 godine. Posle njega, slika je došla u posed jednog kalifornijskog bračnog para pre nego što su ga oni stavili na iBej i pokušali da prodaju dalje, piše portal Oddee.com.

Prema priči novih vlasnika, figure na slici se tokom noći pomeraju, a nekada čak i nestaju iz rama! Dečak sa slike je, tvrde vlasnici, jednom ušao u sobu u kojoj je slika visila. Bebe i mala deca oduvek su plakala kada bi neko pokušao da ih prinese umetničkom delu - slici.
Ima svedočanstava o tome da su se i odrasli osećali loše pri pogledu na sliku .

Tako su neki su pali u nesvest, drugi su imali osećaj da ih neko posmatra, a bilo je i onih koji su pri susretu sa delom osetili nalet vrelog vazduha, kao kad neko otvori uključenu rernu.


Priča o ukletoj slici je na eBay dobila još mračnije tonove.

Mnogi korisnici su tvrdili da im je pozlilo pri samom pogledu na sliku na monitoru, a jedan potencijalni kupac je otišao toliko daleko da je izjavio da je njegov potpuno novi štampač odbio da štampa sliku iako je sasvim normalno radio i pre i posle toga.

Na kraju, sliku je kupila jedna galerija iz Mičigena gde se i danas nalazi. Nakon što su čelnici te kuće kontaktirali autora dela, on je bio iznenađen kada je čuo da je njegova slika u centru interesovanja ljubitelja paranormalnih aktivnosti. I

Ipak, pomenuo je da su čak dva kritičara koja su među prvima videla njegovo delo, umrla nedugo nakon toga.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala