Najzanimljiviji sajt Balkanajelen riče u prirodi

Slovenac Janez Podkrižnik (28) pobednio je na Međunarodnomg takmičenju u oponašanju rike jelena "Zlatni rog 2016" i to u disciplini "Alfa mužjak na rikalištu koji drži svoj harem"....

U okviru Međunarodnog sajma lova i ribolova "Lorist" u Novom Sadu takmičari su se nadmetali u disciplini "Dva jelena na rikalištu za krdo košuta".

Pošto je bilo izjednačeno, za drugo i treće mesto borili su se rikači u disciplini "Alfa mužjak na rikalištu koji drži svoj harem2.

Takmičari su lovci koji koriste rikalice za oponašanje rike jelena u samom činu lova, a na ovom takmičenju pokazuju svoje umeće u prepoznavanju glasa, jačine i dubine glasa jelena.

Rikalica je sredstvo za pomoć u lovu, ali i glavno "oružje2 na takmičenju.

Za oponašanje rike dozvoljeni su svi predmeti osim elektronskih, a takmičari najčešće koriste rogove, češke rikalice i razne druge predmete kojim mogu da proizvedu zvuk rike jelena.

Sudija ovog čudnog takmičenja Srđan Peurača iz JP "Vojvodinašume je izjavio:

"Ono što je specifično na ovom takmičenju jeste da, iako se koriste ocene od jedinice do šestice, sudije nikada ne daju ocenu manju od tri. To je naš dogovor i sad je već tradiciija, a činimo to zbog toga što je ljude iz šume bilo teško motivisati da se pojave sa svojim umećem pred publikom i kamerama, zato se trudimo da ih nikako ne demorališemo"

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala