Najzanimljiviji sajt Balkanapuzzle najveći na svetu
Najveća slagalica na svetu se zove se "Wildlife".Devojci koja je poznata pod po korisničim imenom "manne0708" na "Reditu" bilo je potrebno oko 450 sati ili skoro dva i po meseca da složi ovu ogormnu slagalicu...

Slagalicu je izbacila kompanija „Eduka“ (Educa), a digitalni umetnik Adrijan Česterman odgovoran je za njeno osmišljavanje. "Wildlife" puzzle ima tačno 33.600 delova sa svojim dimenzijama je ogromna.I najveća je za sada na svetu puzzle, njene dimenzije su 5,6 metara dužine i 1,7 metara širine.puzzle dimenzije

Adrijanu digitalnom umetniku je bilo potrebnomnogo vremena da sve sredi, oboji i prilagodi, a za njeno renderovanje bio mu je neophodan izuzetno jak kompjuter. Najveća slagalica ( puzzle) na svetu rađena je u tolikoj rezoluciji da je krajnji sređeni fajl zauzeo 4,5 (GB) gigabajta prostora.
manne0708 sa svojom izgrađenom najvećom slagalicom

U prodaji se može pronaći preko nekih onlajn servisa, poput Amazona. Košta oko 400 dolara. Posebno je interesantno pakovanje. Slagalica (puzzle) je podeljena u deset celina, koje su pakovane u zasebne kese. Sve to staje u veliku drvenu kutiju.

Zanimljivo je i to da  ke devojka pod korisničim imenom "manneo0708 nije sastavljala ovu najveću slagalicu po celinama, već ih je, kada je otpakovala kutiju, sve pomešala, što joj je slaganje puzzle činilo težim i komplikovanijim.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala