Najzanimljiviji sajt BalkanaRaza dzinovska

Ogromna Manta raža je pronađena mrtva nakon što je nesretnu ražu najverovatnije ubilo sidro broda.Ražu su" upecali" posada sa broda za bušenje nafte koji su plovili u Južnom Atlantiku.

Oni će bez sumlje imati zaista zanimljivu sliku a i sugurni smo da su doživeli iznenađenje kada su videli šta je njihovo "sidro upecalo" kada su krenuli da zaplove

Veruje se da je sidro slučajno pogodilo veliku manta ražu dok se odmarala na dnu okeana nedaleko od Nigerijskih Bonni ostrva.

Ove džinovske manta raže se obično mogu pronaći u umerenim vodama okeana i mora.A nekad se zna naći u Mediteranskom moru.Ova vrsta raže može izrasti i do skoro 30 metara a teška da bude i više od jedne tone.Hrane se uglavnom planktonimna i da ne poseduju oštre bodlje.

Ekipa koja je pozirala sa slike s Manta ražom prodala je lokalnim ribarima za oko pet hiljada Naira (ili oko 20 britanskih funti).Na žalost za ovu ražu sa slike nema informacija o težini kao ni o veličini.Ali predpostavljamo da je baš bila ogromna sudeći po odnosu ljudi sa slike i širine raže.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala