Najzanimljiviji sajt Balkananokti umesto dlaka
Još od 2009. godine, Šanaja Isom (32)  je boluje od tajanstvenog stanja kože koje uzrokuje rast noktiju umesto dlaka .To jeste umesto dlaka po telu joj rastu nokti.! Na žalost dalje i nakon 5 godina za lekare ova bolest ostaje misterija!...


Prema lekarima koi je leče u bolnici "Johns Hopkins Medical Center" , u Baltimoreu, Šanaja je jedina osoba na svetu koja pati od ove bizarne i tajanstvene bolesti.

Šanaji su lekari u septembru 2009. godine prepisali steroide zbog astme, ali samo nekoliko sati nakon terapije Šanaju je celo telo počelo neizdrživo da svrbi.
nokti umesto dlaka
Uskoro su crne tačke prekrile njeno telo i doktori su je lečili od svih mogućih kožnih bolesti ali ništa nije urodilo plodom.Tek 2011. godine su doktori nakon niza ispitivanja ustanovili da njoj iz folikula dlake rastu ( nešto slično kao) nokti. Šanaja je proizvodila 12 puta više kožnih stanica po folikulu dlake od normalne osobe.

Iako za ovaj poremećaj nisu dosad pronašli odgovarajući lek, uspeli su da pod kontrolu stave njegove simptome i nesrećnoj devojci barem malo olakšaju muke. Šanaja sad uz pomoć štapa može da hoda i da sedi, a ranije ni to nije mogla.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala