Najzanimljiviji sajt Balkana

srce van tela
Devojčica Virsavija Borun (7) je 2015. godine je šokirala svet svojim ekstremno retkim ali na žalost po nju i opasnim medicinskim stanjem sa kojim je rođena - njeno srce se razvilo van grudnog koša.!...
.

Iako svaki trenutak za nju može biti i poslednji, ona se smeje, uživa i svoje neobično stanje dokumentuje video snimcima koje objavljuje ne Jutjubu.


Devojčica za koju se veruje da je iz Rusije, a živi na Floridi, rođena je sa stanjem koje se naziva "pentalogy of cantrell" ili torako-abdominalni sindrom piše britanski Daily Mail

Njeno srce vidljivo je golim okom i može da se dodirne rukom. Kuca praktično van grudnog koša, a svaki otkucaj izgleda kao ogromno ispupčenje na koži, praktično kao da njeno srce pokušava da izađe iz njenog tela,a udubljenje gde je srce je veličine pesnice.

Kada je njeno neobično stanje prvi put privuklo pažnju svetskih medija, devojčica je rekla da "zna da njeno srce kuca van njenog tela" i da veruje da je to tako jer je "Isus hteo nešto posebno za nju".

Virsavija zaista jeste posebna, jer slučajevi kao što je njen dešavaju se kod jedne u 5,5 miliona rođenih beba. Još jedna stvar čini je posebnom. Većina ljudi koja se radi sa ovim stanjem umre već u prvih nekoliko sati ili dana po rođenju.


"Doktori su mi rekli da Virsavija ima zaista redak poremećaj, ali rekli su da neće preživeti. Kad sam prvi put videla kako joj srce kuca, za mene je to bilo nešto posebno. Značilo je da je živa i da može da živi" kaže njena majka Dari.

Nada da bi komplikovana operacija mogla da joj pruži šansu da živi kao sve njene vršnajkinje propala je, jer lekari smatraju da je operacija previše rizična zbog jako visokog pritiska. Ipak, porodica ne odustaje i nada se da će lekovima uspeti da reguliše problematičan pritisak, a potom zakaže opaerciju.

Uprkos neobičnom stanju, Virsavija živi kao sve druge devojčice njenih godina i prema rečima njene majke, obožava ponije, da crta i sluša Bijonse.

Pogledajte jedan od Virsavijinih video snimaka uz napomenu da video nije preoručen za osetljive osobe:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1