Najzanimljiviji sajt BalkanaSem bolnica morske vaske

Tinejdžer iz australiije Sem Kenizej se uspešno oporavlja u bolnici posle napada morskih vaški, životinjica koje liče i veličine su grinja...

 

Sem Kenizej (16) je odlučio da nakon naporne fudbalske utakmice u subotu naveče, malo rashladi noge u hladnoj morskoj vodi plaže Brajton (Brighton Beach). Tada je je primetio da su mu stopala i članci prekriveni krvlju pošto su mu noge neko vreme bile u vodi!

Njegov otac Džerod je rekao da mu je sin došao kući sa "povredom koja je ličila na one ratne" te da krvarenje iz nogu njegovog sina nije prestajalo , dok je sam Kenizej izjavio da nije ni osetio ujede  tih malih morskih vaški

Porodica je zatražila mišljenje eksperata da bi se identifikovali napadači, a pomorski biolozi veruju da je reč o morskim vaškama, minijaturnim morskim strvinarima.

Ričard Rejna, vanredni profesor u Školi bioloških nauka pri Univerzitetu "Monaš", ističe da "nikada ništa slično nije video na ljudima“.
izujedale  ga morske  vaške

"Morske vaške obično idu na mrtve životinje ili one koje umiru. Ujedaju i ljude, ali ne ovako ozbiljno, kao u ovom slučaju", objašnjava Rejna.

"Sumnjam da je razlog što su rane ovoliko intenzivne to što je stajao dugo u vodi i noge su mu utrnule pa nije osetio.“

"Moguće je da je uznemirio grupu koja se hranila, pošto one obično ne čekaju da nešto napadnu, nisu kao pirane", smatra biolog Dr Genefor Walker-Smith.

Eksperti tvrde da su takvi slučajevi veoma retki i da nema razloga za paniku.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala