Najzanimljiviji sajt Balkana
Jedan za sada neimenovani 60 godišnji čovek, bivši vojnik, je boravio na jezeru Šestakov u Belorusiji sa svoja dva prijatelja kada se desio šokantan događaj.Trojica prijatelja su pored puta primetili dabra.....
te jedan od njih usput hteo da ga da fotografiše.Međutim dabar uopšte nije bio raspoložen za fotografisanje...

 tragedija se desila kad se jedan od trojice pecaroša prbližio dabru, dabar je skočio i zario svoje zube u butinu nesrećnog čoveka.Zarivši zube dabar je na žalost nesrećnom čoveku prerezao arteriju! Uprkos pokušajima njegovih prijatelja da zaustave krvarenje, nesrećni 60-godišnji pecaroš je iskrvario na licu mesta.!

Sličan slučaj desio se i u Rusiji, kada je tamošnjeg pecaroša napao dabar kada je pokušao da ga snimi( posotji video sninak na Youtube).A u Belorusiji 2003. godine se desio napad dabra kada su farmeri pokušali da ga oteraju sa farme na svu sreću farmeri su prošli bez povreda.

Stručnjaci navode da su napadi dabrova  veoma retki s obzirom da su ove životinje poznate kao umiljate životinje.Ipak one kao is ve životinje brane svoju teritoriju,napadajući druge dabrove, ali će generalno izbeći da napadaju ljude tj retko se ovako nešto desi kao ovaj šokantan događaj iz Belorusije. Međutim, ukoliko dabrovi osete ugroženim postaju opasni i agresivni pa će tad napasti i ljude.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala