Najzanimljiviji sajt Balkana


Spleš najstarija zlatna ribica

Ako ne znate Spleš je jedna od najstarijih zlatnih ribica na svetu kao i u Velikoj Britaniji! Njegovi vlasnici, Ričard i En Rajt iz Glosteršira,u Velikoj Britaniji kažu da se zlatna ribica Spleš priprema  da proslavi svoj 38. rođendan.!...
 
Za vreme Splešovog ribljeg života desilo se mnogo stvari.Kao što su princ Čarls se oženio princezom Dajanom, održane su Olimpijske igre u Londonu i Velika Britanija je promenila šest premijera itd..
 
U posljednje tri - četiri godine su ribica Spleš i sad već njen pokojni drugar Spliš koji je preimuo pre dve godione su konačno su počeli pokazati svoju starost time što je počeli gube zlatnu boju i postajući srebrne.
 
Naravno najstarija ribica nas vetu Spleš se ne sećaba baš svega toga  jer zlatne ribice pamte događaje stare najviše tri meseca. Rajtovi su Spleša kupili davne 1977. godine u zabavnom parku
 
Zlatne ribice koje žive zajedno i normalno mogu živeti između pet i 15 godina. Oni se drže u malim spremnicima, kao što je bio slučaj sa  Splišom i Splašom,  sve us vemu ne žive više od 10 godina maksimalno.
 
Ipak Spleš je prava retkost i  naravno s pravom nosi titulu najstarije zlatne ribice na svetuDodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1