Najzanimljiviji sajt BalkanaspnKiX motorizovane cipele
Da li vas je ikada mrzelo da odete negde da se pokrente iz mesta.Ako je tako u buduće nećete ni morati da hodate .Motorizovane cipele SpnKiX  koje će vas voziti ,očigledno da će postati hit za kratka gradska putovanja,naravno i za one lenje ljude..

SpnKiX motorizovane ciepele mogu da pokreću nosioca brzinom od 10 kilometara na sat.Neobične cipele pokreće baterija,dok će se upravljanje cipelama kontroliše pomoću bežičnog daljinskog upravljača.spnKiX cipele mogu da pređu sa jednim punjenjem baterije između dve i tri milje .

Cipele su široke  22.86cm visine 26 cm dok su dugačke 24 cm.  Isto tako ove cipele jako dobro kontorlišu i ulazak u krivine pa tako da za nosioca ovih cipela nema straha za krivine
spnKiX motorizovane cipele
Brzina se može menjati preko daljinskog upravljača a SpnKiX dolazi i sa izmenjivim točkićima

.Cipele su napravljene od armiranog najlona i aluminijuma a napunjene strujom mogu biti za dva do tri sata.Ovim cipelama ne smeta ni voda niti kiša tako da je rešen problem vožnje i po mokroj podlozi.

Dizajner Peter Treadway prvi put došao na ideju pre pet godina nakon što se je "mučio" da pronađe prostor za parkiranje.To  ga je posle nateralo na razmišljanje o načinu prevoza koje može da koristi,i tako mu se u glavi  rodila ideja o motorizovanim cipelama spnKiKs .

Trenutno  postoje  prototipovi SpnKiX motorizovanih cipela ali ako se pokaže da ovakve cipele imaju budućnpst krenuće se u masovnu proizvodnju.

Prodaja prototipova cipela će krenuti preko Piterovog sajta, u februaru 2012 .Prvih 100 komada ce se prodavati po ceni od 375 dolara a za ubuduće cena će im biti kako se očekuje 650 dolara.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala