Najzanimljiviji sajt Balkanailistracija:dron

Japanac Jasuo Jamamoto (41) dobio je dve godine zatvora, uslovno na četiri, jer je na krov kancelarije premijera japana Šinza Abea spustio dron...

sa bočicom radioaktivnog peska iz havarisane nuklearne elektrane Fukušima

Sud u Tokiju osudio je Jamamota, zbog "ometanja rada Abeove kancelarije".

Jamamoto će, neće ići u zatvor na robiju samo ako u naredne četiri godine ne bude prekršio zakon. On je priznao da je u aprila 2105 godine spustio radioaktivni dron na krov premijerove kancelarije, ali je njegova odbrana ublažavala optužbu, tvrdeći da je to bio samo način da izrazi protivljenje korišćenju nuklearne energije.

Jamamoto, koji je nezaposlen, poslao je letelicu sa radioaktivnim peskom na krov Abeove kancelarije 9. aprila 2015. i aparat se tamo nalazio sve do 22. aprila, kad je pronađena.

Jamamoto je na svom blogu detaljno opisano kako je pesak iz Fukušime, gde je nakon zemljotresa i cunamija u martu 2011. došlo do havarije na nuklearnoj elektrani, stavljen u bočicu i sa porukom pričvršćen na dron.

U pesku su utvrđeni tragovi radijacije, ali su oni bili preniski da bi predstavljali ikakvu opasnost po ljudsko zdravlje ili po zdravlje premijera Japana Šinza Abea.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala