Najzanimljiviji sajt Balkanaucenice slamcica detektuje drogu
Tri učenice privatne škole "Guliver" u Majamiju, na Floridi, amerikanke Viktorija Roka, Suzana Kapelo i Karolina Došle su do genijalne ideje i izumele slamčicu koja detektuje drogu za silovanje koja se sipa u piće.!...Slamčica za detekotavnje droge za silovanje"je dizajnirana tako da sadrži dve tračice, koje kada dođu u kontakt sa pićem, otkrivaju da li je ono bezbedno za konzumiranje ili se u njemu nalazi neka opasna supstanca.

"Kao mlade žene, vrlo često slušamo o problemu silovanja, posebno od kada smo upisale srednju školu", izjavila je Karolina Bjagori

Prema podacima Zavoda za statistiku Ministarstva pravde, silovanja koja se svrstavaju u termin "date rape"(kada se napadač i žrtva poznaju, ili su već ostvarili neku emotivnu ili seksualnu vezu) su među većim brojem slučajeva takvih napada.

Silovanje se obično odvija među studentima, pod dejstvom alkohola ili droge – što zlostavljanje čini lakšim za napadača. Najčešće ciljana grupa su žene u dobi od 16 do 24 godine.
Slamcica detektuje drogu SAD
Inovativna slamčica za detekciju dorge za slivanje može da otkrije tragove najpopularnijih droga za silovanje, poput flunitrazepama, gama-hidroksibuterne kiseline i ketamina. Učenice takođe žele da se slamčice unaprede tako da budu ekološke.

Patent za slamčicu, koji će omogućiti devojkama da prodaju svoj proizvod na tržištu, trenutno je u fazi izrade, a da bi se finansirao projekat, školski tim je predložio da se organizuje kampanja.

"Znamo da to nije rešenje, jer se taj problem ne može ovako sprečiti, ali se nadamo da ćemo makar smanjiti broj silovanja i opasnih situacija pod uticajem droge", izjavila je na kraju intervjua Karolina Bjagori

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala