Najzanimljiviji sajt Balkana
Mnogi kada kupuju stan ili kuću to čine misleći da su to kupli zauvek odnosno tako to budeAli za ovaj super luksuzni stan sigurno može se reći da može da traje zauvek....

Stan se nalazi jednom silosu u Kanzasu, koji može da "preživi" pandemiju,atomske bombe, terorističke napade i razarajuće oluje, a košta od dva do sedam miliona dolara

Na ideju da od silosa iz vremena Hladnog rata napravi luksuzno sklonište u kom stanovi koštaju do 7 miliona dolara, došao je Lari Hol.

- Ljudi se boje raketa, ekonomskog kolapsa, pandemije, terorista ili nestanka hrane. Naravno da žele da se spasu od smaka sveta i imaju sigurno mesto za beg - rekao je Lari Hol.

Osim 14 spratova ispod zemlje na kojima se nalaze stanovi, zgrada ima i deo u kome se gaji povrće i voće, riba, skladišti suva hrana, i sve to za potrebe 70 ljudi, na rok od pet godina.

"Sigurna zgrada" ide do dubine od 53 metra, a zidovi od betona debljine su skoro tri metra. Stanovi su moderno opremljeni, imaju velike kuhinje sa šankovima, spavaće sobe i kupatila, kao i osvetljenje od led lampica na plafonu.

Spratove za sada povezuju metalne stepenice, ali uskoro će biti napravljen i lift.Najmanji stanovi koštaju dva miliona dolara, a već tri su našla kupce. Kako Lari tvrdi, samo nekoliko stanova ostalo je bez vlasnika, a kupce nije želeo da imenuje.

Ipak, otkrio je da su stanove već kaparisali jedan američki biznismen za svoju četvoročlanu porodicu, fudbaler, atletičar, poznati filmski producent i nekoliko političara.
izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala