Najzanimljiviji sajt Balkana
Štokholmski aerodrim ima klimatsko vremenske portale

Štokholmski Arlanda aerodrom nudi putnicima i posetiocima, neobični i zanimljivu vremensku uslugu. Umesto dosadnog  aerodromskog izveštaja o vremenskim prilikama oni nude putnicima "klimatsko vremenski portal"....
 to jeste da osete kakvo će biti  vreme u raznim gradovima širom sveta odnosno u mestu za koje lete avionom.!...
 
Yvonne Boe, komunikacijski menadžer Swedavia - firme koja upravlja švedskom avio lukom - opisuje jedinstveni klimatskih Portal kao "doživljaj za sva čula koji repreodukuje vremenske prilike uživo iz celog sveta, odnosno direktnu vremensuk prognozu ka celom svijetu.Jedinstven i zanimljiv pregled gde idete, tako da znate ako vam treba da topli pulover ili dodatni par sunčanih naočale pre ukrcavanja u  avion da se možete potpuno opremiti i spremiti"
 
Dev Malhotra, izvršni tehnički direktor Studio NOO, otkrila je da je "aerodromski klimatsko-vremenski portal" sastoji se od tri različite prostorije koje nude posetiocima soba vruće, hladne i velikih destinacije.

Oni koriste najnoviju tehnologiju zvuka i slike, uz vetar i temperaturne simulacije. Aerodromski "klimatsko vremenski portal" je prikačen je na nekoliko online vremenskih usluga i prevodi podatke iz meteoroloških stanica širom sveta u "realnost"

izgled GO COLD ekrana vremenskog portala
 
U "Go hladno" (GO Cold) sobi se simulira hladni severnih vetrovi sa zvukom laveži pasa u pozadini i zimski krajolik vizualizacijom poptu mestakao što su Kiruna u Švedskoj; Tromso, Norveška; Reykjavik, Island i drugih hladnih destinacija širom planete
 
U "Go vruće" (GO Hot) sobi, pored se reprodukuju vremesnki uslov za toplija mesta poput  Dubaija, Katara i Fort Lauderdalea na Floridi, uz zvukove cvrčaka.
 
Dok na kraju '' GO veliko" (Go Big) soba koja vodi posetioce putnike nka super gradovima kao što su Hong Kong, New York i Los Angeles. Ovde putnici mogu osteti draž i zvukove velikih graova kao i "osetiti urbani puls u neprestan saobaraćajnu vrevu taxija  ljudi, i opijeni mirisima svih kuhinje u sveta."
 
 
"S klimatskim portalima želeli smo istražiti mogućnosti ne samo da vas vodimo do vašeg odredišta, već vam pružamo i direktni mali doživljaj do tih mesta do kojih letite", iuzjavio je Michael Persson Gripkow, direktor marketinga u Swedavia avio kompaniji
 
Aerodromski klimatsko vremneski portal pokrenut je 29 maja i postao je veliki hit među putnicma aerodroma Arlanda.

"Vremesnki aerodromski potral" do sada je koristilo više od 40.000 posetilaca kao i putnika ovog aerodroma .Na žalost klimatsko vremenski portal radiće samo do 31. avgusta.
 

 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala