Najzanimljiviji sajt Balkana

studenti plivaju za ispit

Na kineskom univerzitetu Tsinghua, koji se smatra tako reći Hardvardom Istoka, studenti ne mogu diplomirati dok ne prođu ispit plivanja na 50 metara.!...Kineski "China Daily" piše kako učenici na presižnom univerzitetu ne mogu diplomirati dok ne preplivaju 50 metara, s tim da stil plivanja nije važan.


Oni koji ne prođu "ispit iz plivanja", ne samo da neće moći diplomirati nego neće moći iskorisiti ni pojedine mogućnosti studija u inostranstvu.

Studenti će imati priliku tokom letnog raspusta pohađati časove pripreme za ispit iz plivanja.

Zvaničnik univerziteta Liu Bo ističe kako će ova odluka doprineti studentima da budu zdraviji i da je cilj da budu u formi.

Liu kaže kako je sličan ispit bio održavan 1915. godine kada je počela nastava na univerzitetu, ali da je zbog nedovoljnih kapaciteta za plivanje i smanjenja broja studenata ovakav vid ispita tada bio ukinut.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

Posetioci sajta koji koriste Operu

Posetioci sajta koji koriste Operu pregledač (browser) na desktop računarima. Molimo vas da odblokirate naš sajt od adblock opera dodatka  (vidi sliku)  Jer...održavanje ovog websajta moguće je zahvaljujući prihodima od reklama i oglašavanja.HVALA UNAPRED😊 što ste, dozvolili da vam ovaj sajt prikazuje reklame/oglase
zareklame

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1