Najzanimljiviji sajt BalkanaSudenti iz škola De Eindhovensea i SintLucasa u Holandiji su imali zadatak da sažvaću skoro 3.000 komada žvaka inače deo školskog projekta, da bi napravili zaista neobično veliku skulpturu od žvaka..

Žvakaća skulptura koju su napravili je 4.5 metra visoka i predstavlja čoveka sa rukama podignutim visoko.

Studenti su ovo skulpturu napravili da bi predstavili zajedništvo dve holandske umetničke škole,i u potpunosti je izrađeno od žvakaćih guma.


Jurian Strik, portparol iz PR agencije Kessels Kramer, koji stoji iza ovog žvaka projekta, je rekao: „Mladi ne ostavljaju žvake po stolicama i stolovima učionica nego su iskoristili, za kreiranje sopstvenog umetničkog zanimljivog dela.”

Ova skuptura od žvakaćih guma će ako žvake izdrže će potrajati oko pet godina dok ne biodegradira.Skulptura će biti prikazana na STRP festivalu u Ajndhovenu u novembru.
Uz napomenu da su Irski naučnici  pioniri nove ne-lepljive,biorazgradive žvakaće gume koja koristi proteine žitarica umesto gumirane mase a isto tako ove žvake irskih naučnika ostaju poptpuno iste kao i standardne postojeće žvake te imaju isti ukus i vek trajanja žvake.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1