Najzanimljiviji sajt Balkana

"Sublimotion" restoran
"Sublimotion" restoran koji je ovog meseca u hotelu “Hard rok” na Ibici otvorio Pako Ronsero, kuvar koji se okitio Mišlenovim zvezdicama.Retoran "Sublimotion"  nudi 20 jela koja koštaju neverovatnih 1.500 evra.!..


Ovaj neobični restoran prima 12 gostiju, a objedinjuje molekularnu gastronomiju, pozorište i tehnologiju. Restoran će biti otvoren samo u letnjim mesecima, a jelovnik će se menjati jednom godišnje

Žena obučena kao stjuardesa vodi vas u predvorje, koje nagoveštava uzbudljivi doživljaj koji vas očekuje. Nakon toga dolazite u drugu prostoriju sa video-bimovima od zida do zida, zbog kojih vam se čini kao da silazite u unutrašnjost Zemlje.Vrata su otvorena i ulazite u belu salu sa belim stolom u sredini. Vaše ime je projektovano na mestu na kome ćete sedeti
"Sublimotion" restoran"Sublimotion" restoran
Ceremonijal-majstor ulazi i govori gostima da nikome ništa ne pričaju o svom iskustvu, jer im ionako neće poverovati.Na zidovima se projektuju snimci tako da vam se ponekad čini da letite kroz svemir, sedite u bašti punoj cveća, ili da se nalazite u noćnom klubu.


Pre prvog jela, konobar gostima donosi knjigu u kojoj se nalaze tri flašice sa bistrom tečnošću. Oni ih izručuju u posudu ispred sebe da bi napravili svoj lični “bladi meri”. Ceremonijal-mastor im zatim kaže da promućkaju piće snagom uma. Pomoću trika sa magnetima, tečnost se sama meša u posudama, i svi su zapanjeni. Posle toga konobari sipaju koktele u čaše za martini.
"Sublimotion" restoran"Sublimotion" restoran
Na redu je maslinovo ulje na tri načina. U tečnom obliku, obavijeno jestivom kesicom i okačeno štipaljkom o žicu.Maslinovo ulje u prahu koristi se za jelo koje predstavlja varijaciju tradicionalnog “hleba sa paradajzom” (pan con tomate). Na kraju je maslinovo ulje zamenilo životinjsku mast i pojavilo se u obliku neke vrste lepljivog sira prijatnog ukusa.

Ronsero je najbolje sačuvao za desert. Nakon što je pomoću video-projekcije sto pretvoren u miks-pult, konobari pažljivo spuštaju malu magnetnu platformu ispred svakog gosta tako da lebdi u vazduhu. Posle toga na nju stavljaju CD sa dva kolača sa pistaćima, a sve to se uz zvuke muzike vrti poput gramofonske ploče.
izvor.blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala