Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: testament i mobilni telefon
Vrhovni sud Brizbejna u Australiji prihvatio je neposlatu SMS poruku na mobilnom telefonu mrtvog čoveka kao službeni testament prenose britanski mediji ..... Nemenovani muškarac star 55 godina napisao je poruku u kojoj stoji da "sve što ima" ostavlja bratu i nećaku.

Sud navodi da je SMS poruku planirao da pošalje upravo bratu. Ta neposlata poruka pronađena je u skicama na mobilnom telefonu preminulo nakon što je prošle godine izvršio samoubistvo.

Vrhovni sud Brizbejna odlučio je da je muškarac zbog načina na koji je poruka sročena hteo da taj SMS služi kao njegov testament.

Muškarac je u poruci napisao i kako se može pristupiti njegovom bankovnom računu, kao i gde je u svojoj kući sakrio određenu svotu novca.

"Stavite moj pepeo u vrt iza kuće. Nešto novca imate iza televizora, a nešto u banci " napisao je u neposlatoj SMS poruci piše BBC

Supruga preminuloga se prijavila  za upravljanje  njegovom imovinom, a potom se žalila na presudu suda jer smatra da "SMS poruka ne može biti smatrana valjanim testamentom jer nikad nije poslata".

Da kažemo i to da bi testament u australijskoj saveznoj državi Kvinsland bio valjan, mora biti napisan i moraju je potpisati dva svedoka.


Sudija Suzan Braun rekla je da je način na koji je poruka napisana, a u kojoj su poslednje dvije reči bile "moj testament", pokazao da je muškarac jasno stavio do znanja šta bi SMS poruka trebalo da predstavlja.

"Priča o svom domu, dodeljivanju novca u svojstvu prihoda i preciziranje koja osoba treba da se prijavi za upravljanje imovinom pokojnika sugeriše da je bio svestan prirode i veličine svoje ostavštine, koja je bila relativno mala" rekla je Braun.

Sudija je dodala da neformalna priroda poruke ne umanjuje činjenicu da je muškarac hteo da se po njoj postupi, pogotovo zato jer je stvorena u trenutku kada je pokojnik razmišljao o smrti.

Savezna država Kvinslend nakon promene zakona 2006. godine u svojstvu testamenta prihvata i neformalnije dokumente.

Tako je 2013. godine sud kao testamen prihvatio DVD na kojem je pisalo "moj testament".Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1