Najzanimljiviji sajt Balkanameda igračka
Ova igračka za 21 prvi vek se zove "Super meda" (Supertoy Teddy), meda je plišana igračka  koja zna da peva, čita priče, a može i da odgovara na pitanja tako što koristi( konsultuje) Internet.....

Kako prenosi Britanski "Daily mail", Super meda će postati dostupan deci ( i odraslima) širom sveta odnosno biće na tržištu već krajem ove 2013. godine, za vreme za božićnih i novogodišnjih praznika, a koštaće oko 45 evra

Igračka ima robotske udove i usta sinhronizovana sa unutrašnjim zvučnicima. Koristi specijalnu aplikaciju koja se preuzima mobilnim telefonom, a zatim instalira u robotski sistem igračke. Proizvođači su predvideli tri varijante: jednu za decu, jednu opštu i jednu za odrasle, sličnu onom medi iz filma  "Ted".


"Uspeli smo da napravimo sjajan prototip koji će, verujemo, promeniti način na koji se deca igraju sa igračkama i kako odrasli razmišljaju o veštačkoj inteligenciji " kažu pronalazači Ešli Konlan i Karsten Flige.

Pored toga što priča priče,"Super meda" može da odgovara na pitanja o vremenu,da čita vesti, pušta muziku i radio programe.

"Supertoy Teddy"  će moći da govori više od 30 jezika, a vremenom i da pamti ono što njegov vlasnik voli, odnosno ne voli,te tako će se postepeno adaptirati njegovim sklonostima kao i ukusima.
izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala