Najzanimljiviji sajt Balkana


Ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najmanji pištolj na svetu napravili su ga Švajcarci i ovo je pravi pištolj dug svega 5,5 centimetara.!Najmanji pištolj na svetu zove se MiniGun,da bi vam ga bolje opisali vizuelno  veličine je otprilike priveska za ključeve...

Naravno pošto je ovo pravi pištolj ali samo u mini izdanju ovaj kao i onaj veliki ispaljuje metke kalibra 2,34 mm na daljinu od oko 112 metara,a iz blizine može ubiti čoveka.Postoje i verzije ovog Mini gun pištoljčića u verziji 18-to karatnog zlata,ukrašene dijamantima a cena im je deset puta više od standardne.

Iako veoma zanimljivo izgleda,ovaj pištolj ko ga poseduje možda može doneti i probleme ako se deklariše drugačije od toga da je to privesak. Policiji i obezbeđenju su poznati mali pištolji koji se nose po ženskim torbicama i skrivenim mestima ali bez obzira na veliku pažnju policije i obezbeđenja,postoje velike šanse da ovaj pištolj bude deklarisan kao najobičniji privezak.Kod skupljih varijanti, ukrašenih dijamantima i zlatom, povećavaju se šanse da se stvori utisak najobičnijeg skupocenog priveska.

Zanimljivo je da se MiniGun ne možete uneti niti uvesti u Sedinjene Američke Države jer se,zbog svojih dimenzija,ne može smatrati sportskim oružjem.Težak je samo 19,8 grama,municija za njega posebno se izrađuje.Dosad je prodato dosta primeraka uglavnom na Bliskom i Dalekom istoku.Dok se godišnje se proizvede samo 25 zlatnih i 100 čeličnih verzija.

U septembru 2006. izazvao je pravu uzbunu u SAD-u kada je njegova slika objavljena na Internetu.Policija je upozorila da je toliko malen da bi se lako mogao zameniti za privezak.

Vlasnik prodavnice MiniGun, Paul Erard,tvrdi da pištolj nije tako opasan kao što neki iz policije ističu.Kaže kako je slabiji od nekih vazdušnih pištolja, i upozorava da u "SAD-u nakon rušenja bliznakinja vlada paranoja.Zašto bi neki kriminalac hteo moj pištolj kad može kupiti kalašnjikov"pita Erard.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala