Najzanimljiviji sajt Balkanadecak u koferuPoljski graničari su vratili sa granice jednu ukrajinku zbog toga što je urdila bizarnu stvar.! Ona je pokušala da prošvercuje svog 8-godišnjeg sina sakrivenog pod odećom u velikom koferu!....Na ovaj korak ukrajinka se odlučila zbog ttoga što dete za razliku od nje - majke, nije imalo biometrijski pasoš. Inače biometrijski pasoš potreban je svim Ukrajincima da bez viza uđu u zemlje EU

"Tokom kontrole voza iz Kijeva u Pšemisl, u nedelju su carinici u koferu jedne od putnica našli osmogodišnjeg dečaka. Njegova majka pokušala je da ga prošvercuje u Poljsku sakrivenog pod slojem odeće. Dete nije imalo isprave na osnovu kojih bi moglo da pređe granicu", izjavila je poljskim medijima Ana Mihalska iz Granične straže u Pšemisl.

50-godišnja Ukrajinka prvo nije htela da otvori kofer, a kada su to carinici učinili sami, imali su šta da vide - dečaka koji je sakriven u koferu čekao da prođu kontrole.

Majka je sa sinom preko Poljske krenula u Nemačku već prvog dana kada su Ukrajincima ukinute vize.

Ali tada su vraćeni sa granice zato što dete za razliku od nje nije imalo biometrijski pasoš bez koga se ne može bez vize u EU, već samo važeći stari.

Biometrijske pasoše Ukrajina izdaje svojim građanima od 2015. godine a do sada je stigla da preda oko tri miliona pasoša od oko 44 miliona stanovnika koliko ima Ukrajina.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala