Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija:štenci
Veterinar Andres Lopez Elorez (38) iz Kolumbije optužen je za ilegalno krijumčarenje narkotika u Sjedinjene Američke države,jer je hirurškim putem ugrađivao pakete tečnog heroina u stomake štenaca,..

ovim kriminalnim i bizarnim činom preti mu doživotna zatvorska kazna.

Nakon što je uhapšen u Španiji i izručen SAD, Lopez Elorez je optužen pred saveznim sudom u Bruklinu za uvoz i distribuciju heroina u SAD. Kako je izjavio  američki državni tužilac za istočni okrug Njujorka Ričard Donog veterinaru preti doživotni zatvor.

Kolumbijski veterinar je osumnjičen da je bio deo grupe koja je dilovala drogu pre više od 10 godina, a sve je otkriveno kada je u Kolumbiji u jednoj raciji 2005. godine pronađeno 10 pasa koji su se služili kao "kuriri".

Psi su spašeni, međutim mnogi štenci su umrli tokom operacija.


Štencima, uglavnom čistokrvnim psima, među kojima su najčešće bili labradori, hirurškim putem su u stomak stavljani paketi tečnog heroina, a zatim su izvoženi u SAD, jer se verovalo da njihov pedigre olakšava unos droge.

" Veterinar Elorez je izdao svoje zvanje kada je svoje hirurške veštine koristio u okrutnoj šemi za krijumčarenje droge u stomaku štenaca" kazao je Donog.

Lopez Elorez je izjavio da nije kriv, a njegov advokat kako njegov klijent "nema nikakve stvarne veze" sa SAD.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala