Najzanimljiviji sajt Balkanabar u crkvi

Lokalni sveštenik protestantske crkve u malom mestu Brielen u Belgiji odlučio posluživati piće u svojoj crkvi kako bi se meštani družili unutar crkve. U Brielenu živi tek oko 700 stanovnika....I većina meštana su religiozni tako da nedeljeom uvek gotovo svi dolaze na misu. A kasnije, posle mise se druže u lokalnom baru.

Kad se zadnja pivnica u Brielenu zatvorila, meštani su bii veoma nezadovoljni jer su morali prekinuti dugogodišnju tradiciju odlaska na piće posle mise.

Ipak lokalni sveštenik protestantske crkve je odlučio izaći svojim sugrađanima u susret te im otvorio šank unutar svoje crkve. Tako se sada stanovnici mogu družiti unutar crkve gde su, kako sveštenik tvrdi, ujedno i bliže Bogu.

Jedini uslov za ulazak u ovaj " crkveni bar" je pristustvo na misi. Sveštenik je, tvrdi, da je ovim zanimljivim i neobičnim potezom napravio dobro delo i privukao još više vernika koji sad redovno dolaze na misu.

Lokalne vlasti takođe nisu imale ništa protiv ove neobične ideje protestanstkog sveštenika. Tako je je i dobio dozvolu za posluživanje alkohola pa se vernici mogu poslužiti i pivom, u kojim god količinama žele.

Ipak, kako bi se sprečilo da se crkva pretvori u mesto "razvrata i opijanja" zabranjena je muzika i ples, a točenje pića prestaje tačno u 13 časova.

 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala