Najzanimljiviji sajt Balkana


Da bi proslavili 30. godišnjicu "Qzina Specialty Foods" je postavio novi Ginisov rekord za najveću čokoladnu na svetu skulpturu,napravljenu slatku repliku jednog hrama Maja..


Iz firme Qzina su namerno izabrali Maja temu za svoj impresivni projekat, jer drevna civilizacija odigrao ključnu ulogu u otkrivanju čokolade. Oni su bili među prvima koji su kultivisali kakao drveće i pronašli istinski potencijal kakao zrna.Trojica zaposleni u firmi,vlasnik Qzina i majstori za dekorisanje kolača i peciva Fransoa Mellet i Stefan Treand odlučili da stvore njaveći na svetu  čokoladni model Hrama Kukulkan,u Chichen Itza.

Ugrađeni kao origiginalni antički hram, čokolada piramida poseduje sve detalje originalnog hrama stepenice čak i iste šare.Dimenzije ove najveće čokoladne slupture na svetu je impresivnih 10 metara sa 10 metara dok je visina šest metara.U čokladni hram Maja utrošeno je neverovatnih 18,239 kilograma, skulptura baze sama težini preko 3.000 kilograma.


Prethodni rekord svetski rekod kao najveća čokoladna skulptura(objekat) postignut je bio u Milanu, 2009 godine a težila je 3.401 kg. to je ali čokladni hrama Maja je sa  svojom težinom od 18,239 kilograma prosto oduvao prethodnika.

Gigantska čokoladna skulptura hrama Maja će biti izložena u Qzina Specialty Foods ,u gradu Irvine, Kalifornija, počev od 4. juna, a do 21. decembra 2012, kada  po kalendaru  Maja dolazi kraj sveta i a i ovoj čokoladi predpostavljamo.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala