Najzanimljiviji sajt Balkana


Pošto je za danas njavaljen smak sveta 21.12 2012 donosimo vam da pročitate sve smakove sveta čovečanstva na jednom mestu.I to 12  dosadašnji smakovi sveta.Pa..krenimo redom.....


Predviđanja Mileritanaca
William Miller bio je uspešni farmer baptističke vjere,ovaj farmer je živeo 19.veku.Miler je bio opsednut određenim vizijama po kojima bi se drugi dolazak Isusa Hrista i smak sveta trebali dogoditi 1844. godine.Vrlo brzo se oko ovog farmera okupio veliki broj sledbenika koji su se, po njemu, i  nazvali Mileritanci.Ali na 1844 godine nisu ostvarila njihova predviđanja da dođe do smaka sveta što ih je podosta zbunilo.

Eksplozija sunca
1919. godine meterolog Albert Porta predvideo je kako će kada dođe u jednu liniju šest planeta dovesti do pojačanja magnetskih struja zbog kojih će Sunce eksplodirati i u potpunosti uništiti planetu Zemlju 17. decembra, ali njegovo predviđanje smaka sveta se nije ostvarilo.

Nostradamus
Svi kada počnemo pričati o proročanstvima, prvo što namna um padne je svima nama poznati francuski vidovnjak Nostradamus koji je,prorekao uspon Hitlera,veliki požar u Londonu,smrt princeze Diane i tetoristički napad 11.septembra 2001. godine u New Yorku.
Nostradamus je,tako u svojim proročanstivma zapisao kako će sedmog mjeseca 1999. godine s neba sići veliki kralj uništenja.Ipak svetsku javnost u posljednje vreme jedno Nostradamusovo predviđanje je privuklo pažnju:

"od mirnog jutra, kraj če doći kada konj koji pleše dostigne deveti krug". Po nekima Nostradamus je sada već poznatog pevača Psyja povezao sa skrorašnjim krajem sveta na današnji dan 21.decemra.Na Internet su se mogle naći tvrdnje  kako se citat odnosi na 'Gangam Style' jer on na You Tubeu sad ima preko 835 miliona klikova,dok je Koreja "zemlja mirnog jutra" a pevač Psy izvodi 'konjski ples', dok deveti krug povezuju s devet nula u broju klikova na You Tubeu

Čarls Krisvel King
Charles Criswell King 60-ih je godina prošloga veka je bio televizijski i radijski voditelj koji je bio poznat kao "Neverovatni Criswell'. Krisvel je dobio  odjednom sposobnost predviđanja u martu mesecu  1963. godine predvidio da Kenedi neće biti ponovno izabran za predsednika 1964. godine jer će mu se "desiti nešto ružno". 1968. godine je prorekao da će do kraja sveta doći 18.avgusta 1999. godine. Iako je ovo prvo pogodio u veti SAD predsednika Kenedija, drugo predviđanje o smaku sveta mu se nije ostvarilo

Proročanstva Edgara C. Whisenanta
Student teologije Edgar C. Whisenant i biviši zaposleni inžinjer u NASA predvidio je smak sveta i drugi dolazak hrista još 1988. godine. Ovaj bivši student teologije je uspeo da proda neverovatnih  četiri i po milona primeraka svoje knjige.U toj njegovoj knjizi je naveo  88 razloga zašto bi Sudnji dan mogao biti 1988. godine Propovjednici po televizijskim postajama su bili toliko obuzeti njegovim proročanstvom da su počeki deliti savjete ljudima kako da se pripreme za Sudnji dan. Budući da se ništa nije dogodilo te 1988 godine prorok Whisenant je 'svoj smak sveta" smak' pomerio za 1989. godinu pošto se ni tada nije ništa desilo pomerio je svoje proročanstvo za 1994.Ovaj  "prorok" je za svako je predviđanje napisao po jednu knjigu,ali prodaja knjiga je završila neuspešno

Sekta "Vrata raja"
Marshall Applewhite i Bonie Nettles osnovali su sektu "Vrata raja' koji počivala na NLO-ima.Sledbenici "Vrata raja" su verovali kako će se Zemlju "reciklirati" te da je jedini spas ljudskoj vrsti beg vanzemaljskim brodom na Haley- Boppov kometu. 26.marta  2007.godine kada je Haley Bopp kometa bio najsjajnija.Na žalost po njih nisu došli vanzemaljci,policija je pronašla 39 tijela sledbenika grupe koji su izvršili kolektivno samoubistvo.

Y2K Virus
2000. godine se najvljivao računarski virus koji će uništiti zemlju odnosno svu tehnologiju vezanu za računare i tako dovesti do smaka sveta.Predviđalo se da će, nakon što brojke datuma na računarima pređu sa 1999.godine na 2000. doći do raspada sistema na svetu. Ipak Nova 2000. godina je prošla u slavlju i veselju  bez problema.

Međuzvezdani oblak
Fizičar Aleksej Dimitrijev iz Rusije je zaslužan za još jednu teoriju o smaku svijeta.OKako ovaj fizičar tvrdi postoji i teorija kako će planeta Zemlja, Sunce i svi planeti Sunčevog sustava ući u nepoznati međuzvezdani oblak.A po njemu taj bi oblak,navodno, trebao objasniti brojne nedavne anomalije u svetu poput masovnog pomora životinja,povećanog broja razornih oluja i tornada u Americi, kao i nagle klimatske promene.

Proročanstva  propovednika Harolda Kampinga
Još jedan u nizu propovednika i najvama o smaku sveta Harold Camping koji je svojim najavama uznemirio javnost 1988. kao i 1994. godine. Iako se njegove najave o smaku sveta nisu ostvarila,nastavio je s najavama za maj 2101godine. Mada se nije ništa desilo tog datuma i ako on kaže malo se preračunao u najavi smaka sveta, Camping je najavio i konačan smak sveta u oktobru 2011. ipak čovečanstvo je bezbrižno dočekalo  2012.

Cern i datum 09.09.2009
Datum 09.09.2009. su mnogi proglašavali poslednjim danom čovečanstva kada če nastupiti smak sveta.Tako je Internet je bio prepun upozorenja kako bi svijet mogla progutati crna rupa stvorena od velikog CERN-ovog akceleratora.Pa do toga kako će čovečanstvo unuištiti  virus svinjske gripe.Ipak ni tada se nije desio smak sveta.

Kalendar Maja
I na kraju zadnje proročanstvo o smaku sveta je poznati kalendar Maja.Po nekim predviđanjima, koja su utemeljena na zapisima Maja, apokalipsa bi se trebala dogoditi 21.12.2012., odnosno na današnji dan! Kako "govori" kalendar Maja decembra 2012. godine dolazi do smaka sveta i iz kalendara se predviđa niz apokaliptničnih događaja.

Ipak po nekim naučnicima civilizacija Maje u svom kalendaru  2012. nisu predvidjeli smak sveta već samo kraj jednog od kalendarskih ciklusa.Jer njihov kalendar počinje 3114.godine p.n.e. i delii vreme na periode od oko 400 godina poznate kao baktune. Maje su izbrojale 13 baktuna od kojih posljednji završava danas. Novi ciklus označava početak velikih promena na osobnom i porodičnom, planu, kao i na nivou zajednice kako bi između čovečanstva i prirode nastupili sklad i ravnoteža.
Na kraju da dodamo "ko preživi smak sveta prićaće" ;)

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala