Najzanimljiviji sajt Balkana

Original slike caričina rupa

Caričina rupa ili još kako ga nazivaju "Caričin slučaj" je jedno od najtajanstvenijih mesta u Bugarskoj. Iako postoji mnogo informacija o tome šta se tamo dešavalo ostalo je deo misterije,...

dokazi su oskudni te do dan danas ništa zapravo nije dokazano.Nije se nikada saznalo (službeno) šta je rupa skrivala ..

Po završetku službenih iskopavanja, ulaz u rupu je ispunjen betonom i niko ne zna šta je vojska bugarske tamo pronašla i zašto je tako iznenada prestala. Postoje različite teorije, ali tajna "Caričine rupe" tek treba da se otkrije. Niko od učesnika u iskopavanju ne želi da govori o ovom bizarnom mestu.....Tokom dve godine, počevši od 1990. godine korumpirane bugarske vlasti koristile su novac poreznih obaveznika za finansiranje privatnog lova na blago.

Tamo gde je slovo ‘X’ označavalo danu lokaciju, u polju nekog poljoprivrednika van sela Caričina, vojne jedinice poslate su da iskopavaju zemlju.

Ono što su bugarski vojnici pronašli osvanulo je u nacionalnim medijima, a selo je, postalo poznato preko noći, te dobilo nadimak "bugarska Zona 51" odnosno "Cričina rupa" to jest "Caričin slučaj" Ovo je insajderska priča o nalazu u Caričini...

Lov na blago – nacionalni hobi
caričina rupa ulaz  originalana slika
U Bugarskoj lov na blago gotovo bi se moglo nazvati nacionalnim hobijem. U bibliotekama i muzejima dostupne su arheološke karte koje otkrivaju lokacije drevnih naselja i grobova. U razdoblju dužem od 100 godina od lovaca na blago vlasti su zahtevale da prijave svaki nalaz s pronađenim kovanicama.

Jedan "lovac na blago" kojem se posrećilo iskopao je skrovište u kojem se nalazilo 800 komada zlata.Najvještiji od istraživača tragaju za skrivenim blagom jednog od dvojice kraljeva iz bugarske istorije, cara Šišmana ili cara Samuila.

Predanje kaže da je ovaj prvi zakopao nekoliko tona zlata pre svoje bitke s Turcima. Ali kod Caričine, sela s kraljevskim nazivom, udaljenog tridesetak kilometara od glavnog grada Sofije, navodno leži Samuilovo blago. Na poticaj jednog tragača za rudnim blagom koji je imao dobre veze u Politbirou u to je područje poslat vojni kontingent pod zapovedništvom pukovnika Cvetka Kaneva.

Vojna tajna operacija "Sunčani snop"

Orignalna fotografija sa iskopvanja caričine rupe 1990  FOTO: novini247

Ako u Sofiji sednete u voz za Kostinbrod, zatim putem pođete ka zapadu, pa jednim vrlo uskim putem krenete duž planinskog obronka doći ćete u selo Caričinu.

Na ovo vojno tajno iskopavanje bugarske vojske, koje je otpočelo 6. decembra 1990. godine pod nazivom "Operacija Sunčani snop" blizu sela Caričina utrošeno je 9 miliona dolara.!

Zemljane i granitne slojeve otkopavali su ručnim alatima i mašinama. Na dubini od 6 metara kopači su doživeli su prvo iznenađenje, jedan glatki strop. Zatim su iskopali već postojeći tunel koji se spuštao u dubinu, ne u ravnoj liniji već spiralno.


Na dubini od 12 metara pronašli su "objekt broj 1". Radilo se o trouglastoj kamenoj ploči sa čudnim hijeroglifima na nekom nepoznatom jeziku kojeg niko nije znao prevesti, sve dok to nije razjasnila Baba Vanga. Ona je bila ta koja je predvidela gde će to "blago" biti pronađeno. Doveli su je, dakle, da prevede nepoznati natpis.

Ploča je upozorenje, rekla je Vanga, o biološkoj opasnosti po ljudski život, ako bi iko kopao dalje. Vojska je zanemarila ova upozorenja Vange, i jednostavno nastavila s odvozom zemlje i iskopvanjem rupe.
Dimitar Statkov  i Georgi Iliev novinari koji su prvi saznali za rupu zadnji ulazak FOTO:blitz.bgNevidljivi zid

Kada su došli do mesta gde je dužina tunela iznosila 180 metara pronašli su tlo pomešano sa soli, a ubrzo nakon toga otkrili nekakvu kružnu prepreku, veliki komad stene u obliku udubljene leće.

Koristeći maljeve probili su se napred, gde su naišli na komoru sa zidovima glatkim poput stakla i podom načinjenim od, kako se činilo, pravog srebra. Iako su komoru mogli jasno videti, ipak im nije bilo "dopušteno" ući. Jer tu je stajao nekakav "nevidljivi zid". Svakog vojnika koji bi pokušao preći taj prag neka je sila odbacila takvom silinom da bi odleteo i stropoštao se na zemljani pod.

Prvo ljudsko biće...

Na drugom kraju komore videla su se vrata na kojima je bila uklesana slika džinovskog čoveka. Zidovi su bili ispisani onim već "poznatim hijeroglifima."

Prema tumačenju Babe Vange, iza tog portala nalazio se praiskonski humanoid, stvorenje koje nije bilo ni muško ni žensko

Tvrdila je da je taj hermafrodit, koji čeka tik iza vrata, bio prvo ljudsko biće koje je hodalo Zemljom te da je još uvek živ.?! Te da su ga tu smestili njegovi tvorci, genetski inženjeri sa zvezda, koji su odgovorni za stvaranje Homo sapiensa.

Baba Vanga je rekla da se tog prvog čovjeka ne sme ubiti, a kad bi ga se uznemirilo ili razljutilo time bi se mogao ugroziti celokupan život na našem planetu.

Kakvi god bili dokazi koji su uverili vojsku da ozbiljno shvate jedno od njenih upozorenja, bugarske vlasti klasificirale su te dokaze kao strogo poverljive. 19.novembra 1992. pukovnik Cvetko Kanev zapovedio je da se tunel zatrpa betonom, od dna do vrha.

Šire izadnje ovog teksta(slučaja) možete pročitati ovde (naravno, ko zna engleski)
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1