Najzanimljiviji sajt BalkanaMeksička zona tišine
Na oko 600 km južno od grada El Pasa, na severu države Meksika, nalazi se zabačeno i krševito područje pustinje, koju je lokalno stanovništvo zove "Zona tišine“ (španski:Zona Del Silencio).....

Ovo čudno i tajanstveno područje je sa punim pravom dobilo to ime....

U "Zoni tišine" apsolutno ništa ne funkcioniše.! Počev od mobilnih telefona radio uređaja, TV aparata, čak u ovu zonu ne dopire ni satelitski signal! A što je još čudnije igla na kompasu ne prestaje da se okreće.

Još sredinom devetnaestog veka, farmeri koji su živeli u okolini i u blizini ove meksiče zone tišine , primetili su "vruće kamenje" koje je znalo da pada s neba i to pri sasvim vedrom vremenu.Daleke 1930. godine Francisco Sarabia, meksički pilot, je prva osoba koja je prijavila misteriozan kvar svog radio-uređaja pri preetanju ovog ( tajanstvenog) područja.

Početkom 1970. godine je američka vojska lansirala raketu "Atina" iz  mesta Green Rivera u Uti, raketa je bila programirana da se prizemlji na nekih 1.100 km dalje, na vojni poligon u White Sandsu, u Novom Meksiku. Međutim, iz nekih verovatno tehničkih razloga, raketa je preletela odredište za nekoliko stotina kilometara u pravcu "Zone tišine".

 Ne samo da je skrenula sa kursa, nego je i dosta prebacila cilj, kao da je bila ubrzana ili privučena nekom tajanstvenom "silom" Raketa se na kraju tamo i srušila i raspala na komadiće. Par godina kasnije to isto se desilo sa jednim od Apolo projekata.

Naučnici su merenjem ustanovili da tu postoji visoki nivo magnetizma!? E sad... da li je on dovoljno jak da privuče objekte poput meteora, to je pitanje na koje skeptici sumnjičavo odmahuju glavama. Ipak, u ovoj "zoni tišine" ima veliki broj meteorita koji se srušio u toj oblasti.
meksička zona tišine
Ovu pustinju u Meksiku to jeste "Zonu tišine" zovu i meksičkim Bermudskim trouglom, jer je što je jako čudno i pomalo izgleda tajanstveno  locirana praktično na istoj paraleli ( između 27. i 29. paralele),na kojoj su locirane i piramide u Egiptu, kao i Tibetska visoravan.

Na ovom mestu Gajgerovi brojači pokazuju određenu radioaktivnost, za koju se smatra da je baš zbog jakog magnetizma, kao i radijacije došlo do mutacija životinja. Sve životinje su veće nego što je uobičajeno (džinovske tarantule i zmije).  i nekolicine ostalih životinja, jer ovo mesto niko više i ne naseljava.

Kao da oko cijelog tog područja postoji neka veza između anomalija koje se pojavljuju u različitim delovima svijeta. Zanimljivo je da se na istoj paraleli nalazi i Cape Canaveral – mesto sa kojeg su lansirane američke svemirske letelice tokom " trke" osvajanja Meseca.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala