Najzanimljiviji sajt Balkanaprazna tegla nutele
Da, zaista zvuči pomalo čudno.Ali jedna tegla nutele je uspela da izazove požar! Zraci sunca koji su prolazili kroz staklenu teglu od "nutel“ izazvali su veliki požar koji je zahvatio celu kuću,ovo je izjavio za novnare potparol Londonske vatrogasne službe...

U neobičnom požaru je na žalost nastradao je porodični pas porodice Marfi, rase „"žek rasel“, koji je ostao zarobljen u kući.Kkao lodonsko vatrogasci veruju, zraci, koji su prolazili kroz staklo "nutele", bacali snop svetlosti na roletne koje su se prve zapalile.

Deklan Marfi, koji je živeo u kući koja je izgorela, rekao je da je u trenutku požara bio napolju sa suprugom Lindzi i decom, kako bi proslavili godišnjicu braka.

On je izjavio da je porodica potpuno slomljena zbog smrti psa i kako će biti potrebno oko godinu dana da se kuća u potpunosti obnovi.

Električar koji nadgleda radove na kući je rekao za BBC: „Želim da budem siguran da su svi ljudi svesni opasnosti i da znaju da treba da drže staklene predmete što dalje od prozora i od direktne sunčeve svetlosti, da im se ne bi dogodilo ovako nešto“.

Jedan od vatrogasaca je rekao: „Znamo da zvuči neverovatno da je jedna tegla izazvala ovako veliki požar, ali upravo to se dogodilo. Zaista treba potrošiti pet minuta i proveriti da li se na simsu od vašeg prozora nalaze neki stakleni ili kristalni predmeti koji mogu dovesti do potencijalnog požara“.

Iz vatrogasne službe Londona su isto tako dodali i naveli da su sunčevi zraci izazvali 125 požara u poslednjih pet godina i upozorili da je rizik podjednako veliki i zimi kao i leti, kao i da ovakvi požari nisu urbani mit.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala