Najzanimljiviji sajt Balkananarkolepsija
Devojka iz Škotske Kloi Glason (15) pati od retke bolesti koja se zove narkolepsija.Ovaj retki poremećaj se ogleda u tome da Kloi može u toku jednog dana.....

da zaspi i do 30 puta  denvno. Klo jednostavno spontano zapadne u san tj zaspe.Ons je obolela narkolepsije, retke bolesti ,nakon što je primila vakcinu protiv gripa.

Narkolepsiju inače, ako ne znate uzrokuje gubitak ćelija u hipotalamusu mozga koje sadrže protein hipokretin. To je genetski uslovljen poremećaj i javlja se familijarno međutim kod Glasonove je on usledio posle primanja vakcine.

Devojka padne u san iznenada, bez ikakvih predznaka. Iako tada ne spava dugačko, bolest je potpuno poremetila njen život. Jednom prilikom pošla je kod babe i dede, uspavala se u prevozu i propisno zabrinula svoje roditelje.

Zbog ovog neobičnog i retkog poremećaja,Kloi ne može da ide u školu niti da pohađa nastavu,jer ne može da izlazi van kuće sama, odnosno da vodi normalan život.

Jedina nada za ovu devojku jeste tretman lekom koji je još u fazi ispitivanja.

"Nadam se da će mi pomoći da počnem da vodim normalan život" izjavila je TV ekipi  Glasonova koja prima terapiju u bolnici u Edinburgu.Na kraju vam ostavljamo da pogledate video....

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala