Najzanimljiviji sajt Balkana

ben je tinejdž milioner aplikacija za prodaju stvari

Ben Pasternak (16) i jedva da je dovoljno star da bi mogao da vozi ali on poseduje svoju kompaniju i milione dolara. Da vas uputimo u celu stvar šesnaestogodišnji Ben...

je osnivač Flogg-a, mobilne aplikacije koja je nešto između Tinder-a i eBay, a pomaže tinjedžerima da prodaju stvari koje im nisu potrebne.

Tinežerski tajkun Ben je poreklom iz Australije, a dve aplikacije koje je stvorio su postale veoma tražene i pre nego što je došao na ideju o kreiranju Flogg aolikacije. Zahvaljujući aplikaciji Flogu i Benu, kupovina i prodaja u okviru nečije društvene mreže nikada nije bila tako jednostavna.Međutim, Ben nije samo kreator jedne aplikacije. Tinejdžer tajkun Ben koga britanski mediji nazivaju "tehnološkim tajkunom" ranije se bavio i razvojem video igara. Njegova prva igrica "Impossible Rush" je, po Yahoo-U daunlodovana 1,3 miliona puta, što i nije loše za nešto što je dizajnirao dok se dosađivao na časovima.

Ubrzo po njenom stvaranju su mu na vrata zakucali investitori iz Silikonske doline i Ben je počeo da sanja o Njujorku. Međutim, njegovi roditelji su najpre želeli da on završi školu, jer su smatrali da bi, ako bi zaradio novac od svoje nove aplikacije, Ben mogao vrlo brzo da se preseli i osamostali.

"Pretpostavljam da su mislili i da investitori nikada ne bi platili petnaestogodišnjaku " izjavio je Ben za Sidney Morning Herald.

Međutim, bojazni njegovih roditelja su se ostvarile vrlo brzo. Nepunih godinu dana nakon što se njegova prva aplikacija popela na sam vrh svetskih top-lista, Ben je inkasirao dva miliona dolara. Nakon što je izbačen iz škole, potražio je stan u New Yorku

Ben sada provodi 14 do 16 sati dnevno sa svojim timom, razvijajući aplikacije i igrice. Iako ne mora da brine o diplomi ili koledžu, sada shvata da samački život uopšte nije lak.

"Ima toliko stvari o kojima moram da brinem, kao što su hrana i pranje odeće. Uvek kasnim sa računima... Kada sam živeo sa roditeljima, toliko stvari sam uzimao zdravo za gotovo" rekao je "New York post".

Ben ne zna da kuva i uglavnom naručuje picu, a spava na podu. Druži se sa svojim vršnjacima i ima devojku sa kojom najčešće ode do bioskopa ili tržnog centra.

Ipak, on priznaje da zove roditelje na svakih 20 minuta i da često ključi TV ili muziku, ali i da to nije isto kao topao ljudski razgovor.

Ovaj tinejdžer priznjae da vođenje kampanje može biti podjednako dosadno kao i dan u školi. "Kada smo osnivali kompaniju, dosta smo radili sa advokatima. Bilo je prilično dosadno, kao pravi domaći", dodao je on.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1