Najzanimljiviji sajt BalkanaVođa rok benda "Radiohead" Tom Jork
Vođa britanskog alternativnog rok benda "Radiohead", Tom Jork, snimio je muziku koja traje 18 dana
bez prekida za  potrebe izložbe svog prijatelja, umetnika Stenlija Donvuda !...

Thom Yorke  je napravio prilično prefinjenu muziku za potrebe Donvudove izložbe u Australiji, koja neprekidno traje 18 dana!

Muzička  numera  "Subterrane" traje 18 dana, odnosno 432 sata ili 25.820 minuta! Muzički komad koji je Tom napravio je autentičan jer se ne ponavlja i stalno se razvija.

Nažalost, Jork neće izdati album s tim komadom, koji je isključivo namenjen toj izložbi, navode britanski mediji.Čak Tom nije ni za sebe  sačuvao ni tonski zapis.

Muzička numera vođe grupe "Radiohead" Toma, je 400 duža od najuže muzičke numere "The Scriptures" koja je zapisana u Ginisovoj knjizi Rekorda a koja je dugačka 43 minuta i ima 75 stihova u sebi

Jork (46) je kao muzičar prepoznatljiv po svom karakterističnom glasu tenora, čestoj upotrebi falseta i sposobnosti da peva u širokom notnom rasponu. Svira gitaru i klavir, ali ume da svira i bubnjeve i bas gitaru.

Često se pominje kao jedna od najuticajnijih ličnosti u alternativnoj rok muzici. "Magazin Q" ga je 2002. godine svrstao kao šestu najuticajniju ličnost u alternativnoj muzici, dok je "Radiohead" 2005. godine rangiran na 73. mesto liste časopisa Roling stoun 100 najvećih bendova svih vremena.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala