Najzanimljiviji sajt Balkana


Tuna 565.000 evra
Tuna koja je uhvaćena na severoistoku Japana u delu Aomori prefekture prodata je jutros po do sad najvećoj ceni u JapanuDžinovska tuna je prodata u okviru prve godišnje aukcije koja je održana na najvećoj ribljoj pijaci na svetu Tsukiji u Tokiju.

Tuna je prodata za 565.000 evra ili 56.49 milona jena.Ova tuna je bila teška neverovatnih 269 kilograma a kupio je ju je vlasnik Kiyoshi Kimura vlasnik poznatog lanca suši restorana u Tokiju.

Tuna je riba iz porodice skuša.Cena od 565.000 evra je do sada najskuplje prodata tuna u istoriji Japana, kako su izjavio potparol uprave pijace Tsukiji u Tokiju.Prošle godine je za tunu  koja je imala težinu 342 kilograma plaćeno je skoro 32,49 miliona jena ili oko 400.000 dolara.

Poslednjih godina,se vrše pokušaji da se zabrani ili ograniči lov na tune nakon upozorenja ekologa da je broj pojedinih vrsta sveden na nivo koji ribama ne daju normalnu reprodukciju

Inače Japan je najveći potrošač na svetu morskih plodova,skoro 80% riba iz Atlantika i Pacifika bude pojedeno od strane japanaca.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1