Najzanimljiviji sajt Balkana
Britanska kompanija Excalibur Almaz sa sedištem na ostrvu Men.Inače ako ne znate na Ostrvu Men svemirske kompanije ne plaćaju porez i daju svega 10 odsto poreza na dobit.Više od polovine svetskih međunarodnih svemirskih kompanija nalazi se upravo tu.Excalibur Almaz je dala kao turističku ponudu turistima da odu na putovanje do Meseca...

Naravno po "pristupačnoj ceni" od 124 miliona evra.Turisti - putnici će najverovatnije putovati adaptiranom sovjetskom svemirskom stanicom od preko 30 tona težine koja će biti lansirana Proton raketom iz Kazahstana.
Kompanija će da lansira putnike turiste do satelita naše planete korišćenom ruske svemirske opremeova komapnija je još ranije je najavljivala orbitalne letove za 2013, ali je sada se okrenula ka Mesecu kao jednoj od destinacija.Svemirsko putovanje dugo 805 hiljada kilometara do Meseca kao i nazad trebalo bi da se realizuje do 2015. godine

Tri putnika koliko se i može smestiti u ovu kapsulu koja ima oko 40 kubni metara "stambenog prostora"Dok će Almaz stanice  biti prilagođene dugim putovanjima uz pomoć dodatnih ulaganja investitora.ova "turistička destinacija" ne predviđa spuštanje na naš satelit mesec  već samo njen obilazak.Kada obiđu mesečevu orbitu biće vraćeni kapsulom sa padobranom na zemlju.

Art Dula,izvršni direktor Excalibur-a kaže za medije da je ovo putovanje nije "svemirski turizam“, već da je reč o "privatnoj ekspediciji". "Flota Excalibur-a već je letela u svemir nekoliko puta,a do tada biće sprovedeno još mnogo misija" kako on kaže.

I da na krau dodamo ovo nije prvi put da privatne kompanije nude mogućnost ( turističkog )putovanja u svemir prvi na tu ideju je došao Virgin Galactic kompanija.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala