Najzanimljiviji sajt Balkananajmanja knjiga na svetu 1

U Turskoj na sajmu knjiga u Izmiru prozaist i pesnik Umit Jašar Isikhan je predstavio i napisao "Tuga nakon ljubavi" verovatno najmanju knjigu na svetu koja se može čitati. Turski pesnik je napravio knjigu čije su dimenzije ekstremno male ...8X4 milimetra, sama knjiga teži svega 0,23 grama te se u joj se nalazi 96 stranica, dok je veličina fonta kojom je napisana knjiga svega 0.3 milimetra!

Isikhan je izjavio turskim medijima da mu ovo nije prvo delo ( kniga) oviih dimenzija. Kako je rekao prošle, 2016. godine predstavio knjigu dimenzija 9x12 milimetara, tešku 0,75 grama.

Te godine ta njegova knjiga je bila najmanja knjiga koja se može čitati te je s njom oborio svetski rekord te se upisao i u Ginisovu knjigu rekorda
najmanja knjiga na svetu
Isikhan je ove godine uspeo privesti kraju posao na knjizi "Tuga nakon ljubavi" koja je još manjih dimenzija te ju je, uz veliku pažnju posetilaca sajma knjiga, prezentirao ovu (verovatno) sada najmanju knjigu na svetu koja se može čitati.


"Kad vam ova knjiga ispadne iz ruku ne vidite je. To je najmanja knjiga koja se može čitati. Štampana je stranicu po stranicu i uvezana je uz pomoć pincete", izjavio je za turske novinske medije Isikhan.

On je istakao da je cena prošlogodišnje minijature najmanje knjige bila u vrednosti jednog grama zlata. Kada je u pitanju knjiga "Tuga nakon ljubavi" autor je rekao da je ne želi prodavati, ali da je njena vrednost 300 turskih lira

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala