Najzanimljiviji sajt BalkanaFerrari odbio da proda automobil

Kolekcionar automobila i SAD, Florida, Preston Hen podneo je tužbu protiv fabrike automobila "Ferarri" jer je njegov zahtev za kupovinu LaFerrarija Spider-a odbijen !...Ferrari planira da izda limitiranu seriju automobila LaFerrari (najavljenih 150 primeraka) dok će svetsku premijeru imati u Parizu 2016. Kao rezultat takve odluke, među bogatim ljubiteljima Ferrarija i kolekcionarima supersportskih modela biće dosta onih koji će ostati kratkih rukava za ovaj model auta.

Među njima je i Preston Hen, bivši vozač auto-trka i vlasnik prodavnice polovne robe u Floridi, ali i muzeja sportskih i trkačkih automobila, koji uključuje i nekoliko klasičnih Ferrarijevih modela.

Kada je njegova aplikacija odbijena, preduzeo je očajničke mere, pa je na adresu prvog čoveka Ferrarija, Serđa Markionea, poslao ček od milion dolara kao depozit. Ček mu je naravno vraćen, sa obrazloženjem da nisu u mogićnosti da mu izađu u susret.

Henu nije pomoglo ni to što u svom vlasništvu ima kolekciju Ferrarijevih klasičnih automobila, uključujući i 275 GTB/C Speciale koji prema nekim procenama vredi na desetine miliona dolara.

Na kraju, Hen je odlučio da tuži "Ferrari". te u svojoj tužbi naveo da je netačna Ferrarijeva tvrdnja da on "nije kvalifikovan" za kupovinu LaFerrarija Spider i da mu je zbog toga narušen ugled.

"Na taj način, izložen sam podsmehu i nepoštovanju, a narušen mi je i ugled među prijateljima i poslovnim saradnicima", tvrdi Hen. Takođe od Ferrarija zatražio i nadoknadu nematerijalne štete u visini od 75.000 dolara.

Kako će se u ovoj čitavoj stvari to jeste tužbi, ponašati Ferrari, koji bi uvlačenjem u ovaj sudski proces verovatno morao i da objašnjava javnosti kako to on bira one koji su pogodni da budu vlasnici retkih automobila tog proizvođača.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala