Najzanimljiviji sajt Balkana


tuziće svoje roditelje jer je nisu lečili

Mlada amerikanka iz države Ajdaho Maraja Volton odrasla je i skoro sav svoj život se bori za dah. Sada, sa 20 godina, očekuju je transplantacija srca i pluća, ...

delom zbog zdravstvenog problema na koji je moglo odavno da se utiče da su njeni roditelji želeli da je odvedu kod lekara.

Na žalost Marajini roditelji odbili su da potraže lekarsku pomoć jer su praktikovali i pripadali fundamentalističkim mormonima te  su verovali da Maraja može da bude izlečena kroz molitvu.!?


Mlada dama Maraja smatra da je došlo vreme da njeni roditelji preuzmu odgovornost za to što ju je njihova odluka zamalo koštala života.

"Vreme je da pokrenem tužbu", rekla je.

Volton takođe želi da država donese zakon prema kojem bi zdravstvene ustanove morale da pruže pomoć svoj deci čiji su životi ugroženi, bez obzira na odluku njihovih roditelja.

Ali, nadležni strahuju da bi na taj način bila ugrožena osnovna ljudska prava građana
"Znate, reč je o Prvom amandmanu, koji garantuje slobodu religije", izjavio je senator SAD države Ajdaho Li Hajder.

Po trenutnim zakonima gore pomenute države, roditelji neće biti krivično gonjeni ako njihovo dete umre od izlečive bolesti.

Marajina majka izjavila je za NBC da je samo želela da pronađe prirodni lek za svoju ćerku. Ona takođe tvrdi da nije shvatala koliko je zdravstveno stanje njene ćerke toliko ozbiljno.
izvor:b92

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1